Γενική συνέλευση HAPCO: η Marketing Greece υποστηρίζει τον συνεδριακό τουρισμό

14 Mar 2015, 15:39 | HAPCO

TornosNews.gr

Γενική συνέλευση HAPCO: η Marketing Greece υποστηρίζει τον συνεδριακό τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη σύσταση φορέα από την Marketing Greece, σε συνεργασία με τον HAPCO, για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού της χώρας στο εξωτερικό προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HΑPCO). Ο κ.Ανδρεάδης επισήμανε ακόμη ότι πρέπει να αρθούν οι απαγορεύσεις για τη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων στα ξενοδοχεία πολυτελείας και όλα τα ξενοδοχεία, ανεξαρτήτως κατηγορίας, να έχουν αυτή τη δυνατότητα. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε, επίσης, ότι ο συνεδριακός τουρισμός δεν ακολούθησε μέχρι τώρα την ανοδική πορεία που καταγράφεται στις γενικές αφίξεις στη χώρα.

Ο πρόεδρος του HAPCO Ντίνος Αστράς εξέφρασε την οργή του κλάδου για την αδιαφορία της Πολιτείας για τον συνεδριακό τουρισμό, κάτι που αποτυπώθηκε και από την απουσία της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού στην εκδήλωση, αν και κλήθηκε από τον HAPCO.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γ.Τσακίρης υπενθύμισε ότι τα περισσότερα προβλήματα που αναδεικνύει ο HAPCO την τελευταία 10ετία παραμένουν άλυτα και επανέφερε τις επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη λειτουργία της λεγόμενης οικονομίας του διαμοιρασμού στον τουρισμό (sharing economy) σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου, που υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Λύσανδρος Τσιλίδης, αναφέρθηκε στην ανομία που επικρατεί στη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων στη χώρα μας, καθώς πρόσωπα και επιχειρήσεις διοργανώνουν συνέδρια χωρίς να έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο,

Από πλευράς του υπουργείου Υγείας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Σπύρος Κοκκινάκης αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Ελλάδας για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, χωρίς να προσκομίσει κάποια πρωτοβουλία του υπουργείου προς την κατεύθυνση κυρίως του ιατρικού τουρισμού.

Επισημαίνεται ότι τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης του HAPCO πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του ευρωπαϊκού συνδέσμου των ενώσεων επαγγελματιών οργανωτών συνεδρίων EFAPCO, που ήρθε στην Αθήνα μετά από 10 χρόνια. 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα