Η Podium στο δεύτερο Διεθνές Συνέδριο της IAPTI

29 Sep 2014, 12:28 | HAPCO

TornosNews.gr

Η Podium στο δεύτερο Διεθνές Συνέδριο της IAPTI

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στο δεύτερο Διεθνές Συνέδριο της IAPTI που πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα συμμετείχε η ελληνική εταιρία υπηρεσιών διερμηνείας σε Ελλάδα και εξωτερικό, Podium. 

Το μέλος του γραφείου της, Άγγελος Κακλαμάνης, παρουσίασε εισήγηση με τίτλο «Διερμηνεία στην Ευρωπαϊκή Πραγματικότητα». Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν η κατάσταση στην Ελλάδα πριν και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η αντιμετώπιση της διερμηνείας στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, η σύγκριση των συνθηκών εργασίας μεταξύ Ελλάδας και υπολοίπων Ευρωπαϊκών Κρατών, το ύψος της αμοιβής των επαγγελματιών διερμηνέων συνεδρίων, η τοπική αγορά καθώς και η κοινωνική θέση των διερμηνέων στη χώρα μας.

Κύριος στόχος της εισήγησης ήταν η παρουσίαση και εξήγηση των δυσκολιών που καλούνται να επιλύσουν οι Έλληνες επαγγελματίες διερμηνείς συνεδρίων, οι οποίες δε σχετίζονται πάντα αμιγώς με το επάγγελμά τους. Επιπροσθέτως, επιχειρήθηκε να αναδειχθούν και να τεθούν σε συζήτηση οι διαφορές του επαγγέλματος σε σχέση με τα υπόλοιπα Κράτη της Δυτικής Ευρώπης.

Το κοινό αποτελούνταν από μεταφραστές και έμπειρους διερμηνείς συνεδρίων του εξωτερικού. 

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων και απαντήσεων που ακολούθησαν, διερευνήθηκαν πιθανές λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα και τρόποι ενημέρωσης των νεότερων επαγγελματιών ώστε να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

 
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα