Συνεδριακός τουρισμός: Καταργήθηκε η απόσταση του 1,5 μέτρου στη φυσική παρουσία των συνέδρων

04 Oct 2021, 15:49 | HAPCO

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Συνεδριακός τουρισμός: Καταργήθηκε η απόσταση του 1,5 μέτρου στη φυσική παρουσία των συνέδρων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε ενημέρωση των μελών του, το διοικητικό συμβούλιο του HAPCO & DES, αναφέρει πως καταργήθηκε η δεσμευτική απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των συνέδρων με φυσική παρουσία, σύμφωνα με το ΦΕΚ-Τεύχος Β΄4577/03.10.2021, έπειτα από τις συνεχείς εισηγήσεις, προτάσεις και πιέσεις των μελών του φορέα.

«Ο αριθμός των συνέδρων με φυσική παρουσία (μόνο πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο) περιορίζεται με βάση τη χωρητικότητα της αίθουσας του συνεδρίου μέχρι ποσοστού πληρότητας ογδόντα τοις εκατό (80%) και με κατάλληλη ταξιθεσία ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ των συμμετεχόντων. Οι ανεμβολίαστοι σύνεδροι δύνανται να παρακολουθούν το συνέδριο διαδικτυακά».

Όπως επισημαίνει ο φορέας, "κατορθώσαμε να υπερπηδήσουμε ένα εμπόδιο που δυσχέραινε την επανεκκίνηση των συνεδρίων και εκδηλώσεων και συνεχίζουμε με εντατικές προσπάθειες και δράσεις ενδυνάμωσης και εξωστρέφειας, την προώθηση του κλάδου [...] Στόχος μας είναι οι συλλογική και οργανωμένη δράση, καθώς και η συνεργασία μας με όλους τους φορείς, για την αξιοποίηση και ανάπτυξη του συνεδριακού και MICE τουρισμού".

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα