Π. Ποδηματάς: Δεν προβάλλεται σωστά ο συνεδριακός τουρισμός

02 Feb 2018, 08:29 | HAPCO

Σοφία Κοντογιάννη

Π. Ποδηματάς: Δεν προβάλλεται σωστά ο συνεδριακός τουρισμός

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα βίντεο του ΕΟΤ με τα οποία προβάλλεται ο συνεδριακός τουρισμός στις διεθνείς εκθέσεις δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) κ. Παναγιώτης Ποδηματάς κατά την τοποθέτησή του σε στρογγυλή Τράπεζα με θέμα "Προορισμός Ελλάδα: Διεκδίκηση συνεδρίων – η ώρα της εξωστρέφειας", που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Επαγγελματικό και Συνεδριακό Τουρισμού.

Ο HAPCO επανειλημμένα έχει εισηγηθεί η προβολή να γίνεται με εξειδικευμένο υλικό και όχι γενκό, όπως συμβαίνει με τους προορισμούς, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τέτοια προσαρμογή.

Ο κ. Ποδηματάς τόνισε τη συμβολή που έχει ο κλάδος στην τουριστική οικονομία. Όπως σημείωσε, χαρακτηριστικά, ένας σύνεδρος δαπανά από 5 έως 7 φορές περισσότερα χρήματα σε σχέση με τον μέσο τουρίστα. Επίσης, η συνεδριακή δραστηριότητα συμβάλλει στην απασχόληση καθώς από την διοργάνωση ενός μεγάλου συνεδρίου απασχολούνται, τουλάχιστον, 70 επαγγέλματα στον τόπο διεξαγωγής. Σημαντική είναι η συμβολή του συνεδριακού τουρισμού στην προσπάθεια επιμήκυνση της σεζόν καθώς τα περισσότερα συνέδρια είθισται να διοργανώνονται από τον Σεπτέμβριο έως το Νοέμβριο και τον Απρίλιο και Μάιο.  Παράλληλα, αναφέρθηκε στα κίνητρα που δίνουν σε άλλες χώρες στους επαγγελματίες του χώρου όπως για παράδειγμα στην Ισπανία που δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα