HAPCO: Κανένα πρόβλημα με τα συνέδρια στην Ελλάδα

10 Jul 2015, 13:31 | HAPCO

TornosNews.gr

HAPCO: Κανένα πρόβλημα με τα συνέδρια στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ελληνική βιομηχανία συνεδρίων δεν έχει επηρεαστεί από το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα και τα προγραμματισμένα συνέδρια θα πραγματοποιηθούν κανονικά, ενημερώνουν τους διεθνείς οργανωτές συνεδρίων με κοινή ανακοίνωσή τους ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) και τα γραφεία συνεδρίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης (ACB και TCB).

Όπως εξηγούν οι φορείς, τα capital controls ισχύουν μόνο για τους Έλληνες πολίτες και περιορίζονται στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες προκειμένου να προστατευθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος.

«Δεδομένων των εξελίξεων στην  Ελλάδα, η εθνική βιομηχανία συνεδρίων δε μπορεί να εντοπίσει αλλαγές σε επιβεβαιωμένες επαγγελματικές διοργανώσεις. Εκτιμούμε, ωστόσο, ότι στις εβδομάδες που έρχονται, τα προβλήματα που σχετίζονται με τις τράπεζες και τη ρευστότητα στη χώρα θα επιλυθούν και ότι θα εξευρεθεί βιώσιμη λύση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διευκρινίζοντας την ισχύ των capital controls, οι φορείς ξεκαθαρίζουν ότι ισχύουν αποκλειστικά για τους Έλληνες πολίτες και ότι οι ξένοι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την παραμονή τους στη χώρα κάνοντας πλήρη χρήση των ακόλουθων:

-απεριόριστης πρόσβασης στα ΑΤΜ των τραπεζών για ανάληψη μετρητών μέχρι το ημερίσιο όριο της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας όπως ορίζεται από την ξένη τράπεζα

-πλήρους και ανεμπόδιστης χρήσης χρεωστικών καρτών

-πλήρους και ανεμπόδιστης χρήσης πιστωτικών καρτών μέχρι το όριο που ορίζεται από την ίδια την κάρτα.

Σχετικά με τα επόμενα συνέδρια, τα μέλη του HAPCO και η εθνική αρχή συνεδρίων υπόσχεται τη συνέχιση παροχής υπηρεσιών καθώς και την «απόλυτη δέσμευση» στις ευθύνες τους.

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε την ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά ότι η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής, φιλόξενη και φιλική χώρα, που προσφέρει μοναδική προστιθέμενη αξία στο συνδυασμό δουλειάς και απόλαυσης και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό που μπορεί να φιλοξενήσει συνέδρια οποιουδήποτε είδους», τονίζει η ανακοίνωση.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα