HAPCO: Προτάσεις για την ανάπτυξη των ιατρικών συνεδρίων

02 Jul 2015, 15:20 | HAPCO

TornosNews.gr

HAPCO: Προτάσεις για την ανάπτυξη των ιατρικών συνεδρίων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συναντήσεις με τους νέους προέδρους του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του ΕΟΦ πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του HAPCO.

Την Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του HAPCO αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Ντ. Αστρά, τη Γεν. Γραμματέα, κα Σ. Λυγνού και την Αντιπρόεδρο, κα Ειρήνη Τόλη, επισκέφτηκε τα γραφεία του ΣΦΕΕ και πραγματοποίησε με τον νέο Πρόεδρο του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλη Αποστολίδη, τον Γενικό Διευθυντή, κ. Μιχάλη Χειμώνα και τη Νομικό Σύμβουλο κα Δήμητρα Λεμπέση μία εφ' όλης της ύλης συζήτηση περί των ιατρικών συνεδρίων στην Ελλάδα. Προς πληρέστερη ενημέρωση σας μπορείτε να δείτε εδώ την επιστολή του HAPCO προς τον ΣΦΕΕ (22/5/2015), ενώ ακολούθως θα βρείτε και τη σχετική απάντηση εκ μέρους του ΣΦΕΕ από την κα Λεμπέση (26/5/2015). 

«Αγαπητέ κ. Αστρά, Αγαπητή κ. Τόλη, Αγαπητή κ. Λιγνού, Σας ευχαριστούμε πολύ για την επιστολή σας της 22-6-2015 και την επίσκεψή σας στα γραφεία μας στις 18-6-2015. Θεωρούμε ότι κατά την συνάντηση μας καλύψαμε επαρκώς όλα τα θέματα που θέσατε και θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε κι εμείς από την πλευρά μας  ότι η μεταξύ μας ανταλλαγή απόψεων αποτελεί εξαιρετική συνδρομή στις διαρκείς μας προσπάθειες μας για την περαιτέρω βελτίωση των ρυθμίσεων του Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ. Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι τα όρια που θέτει ο Κώδικας είναι σε πλήρη εναρμόνιση  με την ελληνική νομοθεσία, η οποία σταθμίζει και λαμβάνει υπόψιν της και την ανάγκη επιμόρφωσης ιατρών, Ελλήνων και ξένων, που καταβάλλουν μόνοι τα έξοδα τους χωρίς κάλυψη κάποιας χορηγού εταιρείας. Υπάρχουν ιδίως χώρες που ρητώς απαγορεύουν διά νομοθετικών ρυθμίσεων την κάλυψη συμμετοχής εξόδων ιατρών από φαρμακευτικές εταιρείες. Σε κάθε περίπτωση τα αιτήματά σας θα εξεταστούν περαιτέρω,Διαβεβαιώνουμε και πάλι ότι ο μεταξύ μας διάλογος αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο προόδου».

Στη συνέχεια, η ίδια αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του HAPCO, συναντήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 με τη νέα Πρόεδρο του ΕΟΦ, κα Κατερίνα Αντωνίου, την οποία και ενημέρωσε για την επικρατούσα δυσμενή κατάσταση στο χώρο των συνεδρίων, έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις σε πολιτικο-οικονομικό επίπεδο.

Η αντιπροσωπία του HAPCO, εν όψει του καινούργιου Κώδικα που προετοιμάζει ο ΕΟΦ, έθεσε τα αιτήματα του: 

1. Kατάργηση αστέρων των ξενοδοχείων, εφόσον υπάρχει πλαφόν τιμών διαμονής για Έλληνες Ε.Υ.

2. Κατάργηση πλαφόν διαμονής για Διεθνή Συνέδρια που έρχονται στην Ελλάδα.

3. Κατάργηση πλαφόν εγγραφής για Διεθνή Συνέδρια που έρχονται στην Ελλάδα (ισχύουν τα ποσά εγγραφής που ορίζει ο Διεθνής Οργανωτικός Φορέας).

4. Στήριξη των Ελληνικών Επιστημονικών Οργανωτικών Φορέων για προσέλκυση Διεθνών Συνεδρίων στην Ελλάδα με κάθε τρόπο και με υποστηρικτική επιστολή από τον Πρόεδρο του ΕΟΦ.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα