Λιμενικό Ταμείο Σάμου: Δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για μόνιμο ελλιμενισμό σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού

08 Jul 2024, 07:34 | ΓΕΠΟΕΤ

Σοφία Κοντογιάννη

Λιμενικό Ταμείο Σάμου: Δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για μόνιμο ελλιμενισμό σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού

Facebook Twitter Linkedin
This is Athens agopra

Επενδύσεις

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου εξέτασε αίτημα του Πολεμικού Ναυτικού για υπόδειξη χώρου μόνιμου ελλιμενισμού πολεμικού σκάφους στο λιμένα Πυθαγορείου και Καρλοβάσου.

Το Ταμείο απέρριψε το αίτημα υπόδειξης χώρου για μόνιμο ελλιμενισμό σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ,όπως αναφέρθηκαν, στους λιμένες Πυθαγορείου και Καρλοβάσου, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

Όπως αναφέρθηκε στην σχετική απόφαση δεν υπάρχει υποδομή ενεργούς ισχύος 130 kw για την υποστήριξη των εν λόγω πλοίων, ούτε μελλοντικά υπάρχει σχεδιασμός ενεργειακής αναβάθμισης τέτοια ισχύος.

Παράλληλα, ενέκρινε τον κατά περίπτωση ελλιμενισμό πολεμικών σκαφών, όπως άλλωστε γίνεται αξιοποιώντας τις υφιστάμενες παροχές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης. Σύμφωνα με το Ταμείο αν υπάρχουν λόγοι εθνικής άμυνας που καθιστούν αναγκαίο τον ελλιμενισμό τέτοιων σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στους παραπάνω λιμένες, το Δ.Σ σε επόμενη συνεδρίαση του θα επανεξετάσει το θέμα σχετικά.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα