Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Χανίων | Να δοθεί λύση στο πρόβλημα πάρκινγκ στην πόλη

21 Dec 2022, 09:38 | ΓΕΠΟΕΤ

TornosNews.gr

Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Χανίων | Να δοθεί λύση στο πρόβλημα πάρκινγκ στην πόλη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το οξύτατο πρόβλημα του πάρκινγκ στην πόλη των Χανίων επισημαίνει με επιστολή της στο Δήμαρχο η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Χανίων.

Αναφέρει στην επιστολή της η Ένωση:

"Οξύτερο χρόνο με το χρόνο γίνεται το πρόβλημα της έλλειψης χώρου παρκαρίσματος στην πόλη των Χανίων, ένα πρόβλημα που έγινε οξύτερο με τη δημιουργία  ποδηλατοδρόμων που δεν χρησιμοποιούνται σε βασικές αρτηρίες της πόλης. 

Ο τουρισμός αυξάνεται χρόνο  με το χρόνο δημιουργώντας  πρόσθετο κυκλοφοριακό πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχει μέριμνα για τη δημιουργία πάρκινγκ.

Σε άλλες χώρες έχουν φροντίσει κάτω από κεντρικές πλατείες  Δημαρχεία, Εκκλησίες κλπ. να υπάρχουν πολυώροφα υπόγεια παρκινγκ και έχουν λύσει σε μεγάλο Βαθμό το πρόβλημα .

Σε μας εδώ ο χώρος στην πλατεία Τάλω πίσω από τον Φιρκά είναι ανεπαρκέστατος, υπήρχαν  βέβαια  και οι θέσεις στα οικόπεδα της πρώην ΑΒΕΑ που μπάλωναν κάπως το πρόβλημα, αλλά τώρα και αυτά γίνονται πολυώροφα ξενοδοχεία, καθώς δε,  κάθε χρόνο προστίθενται χιλιάδες ξενοδοχειακές  κλίνες φτάσαμε σε πραγματικό αδιέξοδο.

Στο γειτονικό  Ρέθυμνο δημιούργησαν εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης δίπλα στη Μαρίνα της πόλης μπαζώνοντας ένα τμήμα της θάλασσας. Σε μας εδώ καμιά μέριμνα. Θα μας απασχολήσει το θέμα ή θα το αφήσουμε να γιγαντωθεί και να αποτελέσει αναχαιτιστικό παράγοντα  στην αύξηση του τουρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης, ταλαιπωρώντας παράλληλα  έντονα  και τους μόνιμους κατοίκους της;"

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα