Τουριστικά λεωφορεία: Αίτημα ΓΕΠΟΕΤ για απαλλαγή πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2021

22 Oct 2020, 12:32 | ΓΕΠΟΕΤ

TornosNews.gr

Τουριστικά λεωφορεία: Αίτημα ΓΕΠΟΕΤ για απαλλαγή πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2021

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών με αίτημα την απαλλαγή των τουριστικών λεωφορείων από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του νέου έτους λόγω της πανδημίας, απέστειλε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, ΓΕΠΟΕΤ. 

Διαβάστε την επιστολή: "Κύριε Υπουργέ,

Όπως σας έχουμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή με συνεχείς επιστολές μας ο κλάδος των τουριστικών γραφείων και των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων έχει δεχθεί συντριπτικό πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον Δείκτη Κύκλου Εργασιών στις «Δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες, κλάδος 79» που δημοσιεύει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο κύκλος εργασιών του Α’ τριμήνου συρρικνώθηκε κατά 29,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2019 και κατά 94% στο Β’ τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το 2019. Στα ίδια, αν όχι μεγαλύτερα ποσοστά αναμένεται να κινηθούν και τα τελευταία δύο τρίμηνα του έτους.

Η μείωση αυτή, προήλθε τόσο από την υποχρεωτική πλήρη ακινησία των τουριστικών λεωφορείων αρχικά έως και τον Μάιο, όσο και από την μετέπειτα κυκλοφορία τους με μειωμένη πληρότητα και ελάχιστο έργο έως και σήμερα.

Στα πλαίσια στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδου ζητούμε την απαλλαγή των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων από την υποχρέωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας για τα Τουριστικά Λεωφορεία ΔΧ για το 2021 μέσω συμψηφισμού τους με τα τέλη κυκλοφορίας που έχουν ήδη καταβληθεί για το έτος 2020, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις τα τουριστικά λεωφορεία κυκλοφόρησαν από καθόλου έως ελάχιστα.”

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα