Καμπάνια ΓΕΠΟΕΤ για την οδηγική συμπεριφορά

03 Apr 2017, 10:04 | ΓΕΠΟΕΤ

TornosNews.gr

Καμπάνια ΓΕΠΟΕΤ για την οδηγική συμπεριφορά

Με το σύνθημα «Το Πάσχα τσουγκρίζουμε μόνο αυγά» η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού εγκαινιάζει το πρόγραμμα κοινωνικών παρεμβάσεων που εξήγγειλε πρόσφατα. Στόχος της καμπάνιας της ΓΕΠΟΕΤ, που συνοδεύεται με αφίσα προς επικόλληση σε Τουριστικά Λεωφορεία και Γραφεία Ταξιδίων, είναι να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς σε ο,τι αφορά τις μετακινήσεις τους με οχήματα εν όψει των εορτών.

Στα πλαίσια της ίδιας καμπάνιας  για την ευαισθητοποίηση πολιτών και επαγγελματιών αναφορικά με την οδική ασφάλεια, η Ομοσπονδία προγραμματίζει να υλοποιήσει κατά τον νέο κύκλο του 2017 σεμινάρια κατάρτισης για εργαζόμενους στις μικρές επιχειρήσεις – μέλη της με αντικείμενο την ασφαλή οδήγηση, την πρόληψη και διαχείριση ατυχημάτων στις οδικές μεταφορές και τις πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα, με το πρόγραμμα «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού – ΕΠΑΝΕΚ» το οποίο εκτιμάται ότι θα εγκριθεί και θα αρχίσει να υλοποιείται επίσης εντός του 2017, στη διαδικασία κατάρτισης και πιστοποίησης των οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων θα περιλαμβάνεται διευρυμένη ενότητα με αντικείμενο την οδηγική συμπεριφορά και την πρόληψη ατυχημάτων.

Η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της Τουριστικά Γραφεία, επιχειρήσεις Τουριστικών Λεωφορείων και ευρύτερα τους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και τους πολίτες και επισκέπτες της χώρας να επιδεικνύουν υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής ή δραστηριοποίησής τους στη χώρα μας και ιδιαίτερη ευαισθησία ως προς την πρόληψη και διαχείριση τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία με κάθε τρόπο θα πρέπει να αποφευχθούν.

Η ΓΕΠΟΕΤ με νεότερες ανακοινώσεις της θα ενημερώσει τις τουριστικές επιχειρήσεις - μέλη της και μη για τις δυνατότητες εκπαίδευσης που θα δημιουργηθούν και για περαιτέρω δράσεις αυξημένης κοινωνικής υπευθυνότητας που η Ομοσπονδία προγραμματίζει.