ΓΕΠΟΕΤ/ ΙΤΒ: Διψήφια αύξηση από τις βασικές τουριστικές αγορές στην Ελλάδα

16 Mar 2017, 09:05 | ΓΕΠΟΕΤ

TornosNews.gr

ΓΕΠΟΕΤ/ ΙΤΒ: Διψήφια αύξηση από τις βασικές τουριστικές αγορές στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Διψήφιο ποσοστό αύξησης αναμένεται φέτος σε επίπεδο τουριστικών αφίξεων από όλες τις αγορές κύριου ενδιαφέροντος για τη χώρα μας, ιδιαίτερα από Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία, Ρωσία, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τη συμμετοχή της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού στην έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, την Αμερική. Οι Αμερικανοί τουρίστες επιστρέφουν στην χώρα μας εμφανίζοντας αύξηση στις κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι μεγαλύτερη του 20%, ενώ παρατηρείται και περαιτέρω αναβάθμιση του ποιοτικού προφίλ των τουριστών από τη συγκεκριμένη αγορά καθώς πωλούνται πακέτα «πολυτελείας», υψηλού κόστους και υπηρεσιών που περιλαμβάνουν πλήθος δραστηριοτήτων, island hopping και περιήγηση στην ενδοχώρα.

Όσον αφορά την εικόνα των τοπικών προορισμών, εξαιρετικά είναι τα ποσοστά κρατήσεων στα Ιόνια νησιά και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, η οποία προσεγγίζει τα όρια της δυναμικότητάς της, όπως και η Ρόδος, η Κως και η Κρήτη. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες να κατανεμηθούν οι τουρίστες σε όλους τους μήνες της τουριστικής περιόδου, ώστε να καταστεί εφικτή η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους. Δυναμικές αυξητικές τάσεις καταγράφονται και για την Μακεδονία – Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική -  ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει δημιουργηθεί για τα πρώτα κοινά συνδυαστικά πακέτα της χώρας μας με όμορες βαλκανικές χώρες με αρκετές κρατήσεις από τις αγορές της κεντρικής Ευρώπης. Τέλος, η Αθήνα συνεχίζει ακάθεκτη την ανοδική της πορεία και πλέον καθίσταται δημοφιλής προορισμός, πολιτιστικού, γαστρονομικού και lifestyle τουρισμού.

Η ΓΕΠΟΕΤ έλαβε μέρος στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ 2017, όπου έγινε αποδέκτης των ιδιαίτερα ενθαρρυντικών αυτών σχολίων και στοιχείων τόσο από τις επιχειρήσεις- μέλη των τοπικών Ενώσεών της ανά την Ελλάδα όσο κυρίως των ξένων συνεργατών τους. 

Η Ομοσπονδία εκπροσωπήθηκε από τον κ.  Άρη Μαρίνη, Γενικό Γραμματέα της ΓΕΠΟΕΤ και από τον Διευθυντή της κ. Σπύρο Καπιτσίνα, ενώ σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων – μελών της έκανε χρήση του περιπτέρου της, το οποίο επισκέφθηκαν οι εκπρόσωποι των παριστάμενων φορέων του τουρισμού και βεβαίως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.

Αναφορικά με την Πολωνική αγορά, η συμμετοχή της ΓΕΠΟΕΤ ως μόνος συνεκθέτης του ΕΟΤ στην τουριστική έκθεση Tour Salon στο Πόζναν της Πολωνίας επιβεβαίωσε την εξαιρετική εικόνα που έχει η τουριστική αγορά της Πολωνίας για τη χώρα μας και τη δημοφιλία του τουριστικού μας προϊόντος. Τα πρώτα στοιχεία για την Πολωνική αγορά δείχνουν αύξηση μεγαλύτερη του 20% και ενδεχομένως προσέγγιση του 1 εκατ. Πολωνών επισκεπτών.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα