H ΓΕΠΟΕΤ στην επιχειρηματική αποστολή στην Κίνα

12 Jul 2016, 08:50 | ΓΕΠΟΕΤ

TornosNews.gr

H ΓΕΠΟΕΤ στην επιχειρηματική αποστολή στην Κίνα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συμμετοχή και ενεργή παρουσία εκπροσώπου της στην επιχειρηματική αποστολή που συνόδευσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα από 2 έως 6 Ιουλίου εξασφάλισε η Ομοσπονδία, αποσκοπώντας στην ταχεία αύξηση του εισερχόμενου από την Κίνα τουρισμού και την ενδυνάμωση των τουριστικών, επιχειρηματικών και πολιτιστικών δεσμών των δύο χωρών.

Την ΓΕΠΟΕΤ εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kentavros Tours Μάριος Τριβυζάς, επιχειρηματίας τρίτης γενιάς στον κλάδο των τουριστικών γραφείων με έντονη δραστηριοποίηση στην τουριστική αγορά της Κίνας μέσω τοπικού παραρτήματος της επιχείρησής του, ενεργό μέλος και συνεχιστής των δράσεων του ιστορικού Προέδρου της ΓΕΠΟΕΤ Μάριου Τριβυζά. Στην αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι κορυφαίων τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας, αεροπορικών εταιριών και επιχειρήσεων από τους υπόλοιπους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, των παρουσιάσεων και των διμερών συναντήσεων των επιχειρηματιών των δύο χωρών το κλίμα ήταν εγκάρδιο – περισσότεροι από 400 κινέζοι επιχειρηματίες αναζήτησαν συνεργασία με τους περίπου 40 Έλληνες επιχειρηματίες της αποστολής – οι συζητήσεις κινήθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο και δημιουργήθηκαν ρεαλιστικές προσδοκίες για μετρήσιμα αποτελέσματα. Η ομάδα επισκέφθηκε τα κεντρικά της Κινεζικής Τράπεζας Επενδύσεων, η οποία διαχειρίζεται 1,7 τρις Δολάρια για επενδύσεις σε διεθνείς αγορές εκ των οποίων 5 δις για επενδύσεις στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό. Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο και διευθυντικά στελέχη της China Travel Service όπως και με τις εταιρίες CTRIP & UTOUR.

Παράλληλα με το επιχειρηματικό φόρουμ στη Σαγκάη, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Τζακ Μα, τον πλουσιότερο Κινέζο επιχειρηματία, ιδρυτή της εταιρίας Alibaba. Ο κύριος Μα αποδείχτηκε μεγάλος Φιλέλληνας, έχοντας επισκεφτεί την χώρα μας και ακούγοντας ότι η Ελλάδα υποδέχεται 1 εκατ. Ρώσους τουρίστες υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να προσεγγίσουμε το ίδιο νούμερο σε Κινέζους τουρίστες (σήμερα εκτιμώνται σε 100.000) προχωρώντας μάλιστα σε περαιτέρω λεπτομέρειες και σχεδιάζοντας τον οδικό χάρτη υλοποίησης αυτού του εγχειρήματος. Ο ενθουσιασμός από τη συγκεκριμένη συνάντηση ήταν διάχυτος από όλες τις πλευρές.

Η ΓΕΠΟΕΤ επιθυμεί να συγχαρεί την Εnterprise Greece για την άψογη προετοιμασία και υλοποίηση της αποστολής και να δηλώσει την ενεργή στήριξη και συμμετοχή της σε κάθε δράση που ενισχύει την εξωστρέφεια της χώρας, ανοίγει νέες αγορές και επιχειρηματικές συνεργασίες και διευρύνει το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα