FedHATTA | Σύσταση Επιτροπής για τη Βιωσιμότητα στον κλάδο των τουριστικών γραφείων
19 May 2025, 13:00 | FEDHATTA
TornosNews.gr
Στη σύσταση Επιτροπής για τη Βιωσιμότητα ειδικά για τον κλάδο των ταξιδιωτικών γραφείων προχωρούν η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA) και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), προκειμένου να διασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για την ομαλή μετάβαση του κλάδου σε μια νέα εποχή ανάπτυξης του Ελληνικού τουρισμού με επίκεντρο τις βιώσιμες πρακτικές.
Στόχος της Επιτροπής είναι:
- να συμβάλει στην ανάδειξη των παραγόντων που εμποδίζουν τα τουριστικά γραφεία να υιοθετήσουν βιώσιμες πρακτικές,
- να αναζητήσει τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στη χώρα και θέτουν περιορισμούς στη μετάβαση αυτή,
- να διερευνήσει τις ειδικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν ταξιδιωτικά γραφεία που προσπάθησαν να πιστοποιηθούν και δεν το κατάφεραν ακόμη, μέσα από τις καλές πρακτικές και την εμπειρία γραφείων που έλαβαν ήδη την πιστοποίηση TRAVELIFE ή βρίσκονται στην ενδιάμεση βαθμίδα Partner, και
- να ευαισθητοποιήσει τον κλάδο και να οδηγήσει σε αύξηση των πιστοποιήσεων βιωσιμότητας, με στόχο την αναβάθμιση των ταξιδιωτικών γραφείων και του προϊόντος που προσφέρουν στους επισκέπτες της χώρας.
Η Επιτροπή για τη Βιωσιμότητα, αποτελείται από επαγγελματίες με μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη του κλάδου προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίοι κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, συνέταξαν τον οδικό χάρτη για το μελλοντικό της έργο.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο αντιπρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Μάριος Καμμένος και η υπεύθυνη σε θέματα βιωσιμότητας του ΗΑΤΤΑ, κ. Αγγελική Ροσολάτου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ΗΑΤΤΑ Outdoors, κ. Στέφανος Σιδηρόπουλος, καθώς και οι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων Εύη Κουτσοσπύρου (Σύμβουλος Βιωσιμότητας και Capacity Building για την TREKKING HELLAS), Γιάννης Καλογιαννίδης (MAZI TRAVEL - Travelife Certified), Δήμος Δημόπουλος (TRAVEL ID - Travelife Certified), Γιάννης Γιαννακάκης και Ανθούλα Γιολδάση (CITY CONTACT - Travelife Partner), Πέτρος Κόρμης (TRAVELWAY - Travelife Partner) και Δημήτρης Στρατηγέντας (GREEK TRAVELTELLERS - Travelife Partner).
Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε σχετικά: «Σε μια κατεξοχήν τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα, εφόσον γνωρίζουμε τις εξελίξεις στον παγκόσμιο τουρισμό και τις νέες κατευθύνσεις που κρίνονται αναγκαίες για ένα μέλλον βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, δεν έχουμε την πολυτέλεια να μένουμε αδρανείς. Η βιωσιμότητα αποτελεί πλέον στρατηγική προτεραιότητα για την ΕΕ και τη χώρα μας. Ως εκ τούτου, ο τουρισμός –και ιδιαίτερα ο οργανωμένος τουρισμός- δεν μπορεί να μείνει πίσω.
Η FedHATTA και ο HATTA, με βαθιά αφοσίωση στις δεσμεύσεις βιωσιμότητας, καταβάλλουν συστηματικές προσπάθειες από το 2010 ώστε να ενσωματώσουν τις βιώσιμες πρακτικές στον κλάδο των Ελληνικών τουριστικών γραφείων, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά έργα με σχετικό αντικείμενο (EOS CODE, CSR Tour, SUSTOUR) και αναπτύσσοντας συνεργασίες με το σύστημα εκπαίδευσης και πιστοποίησης για τη βιωσιμότητα στον τουρισμό TRAVELIFE.
Με τη σύσταση της Επιτροπής Βιωσιμότητας αναβαθμίζουμε την ένταση των προσπαθειών αυτών, ώστε να υπάρξει συντονισμός, ενημέρωση και ουσιαστική πρόοδος.
Ξεκινάμε με σχέδιο, διαφάνεια, δέσμευση και αισιοδοξία. Η αλλαγή είναι αναγκαία, και δεν μπορεί να περιμένει».
διαβάστε ακόμα
-
Οι ιδιαιτερότητες των τουριστικών γραφείων στο επίκεντρο για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων 09/07 | 14:34
-
ECTAA | Ψηφοφορία της Επιτροπής IMCO για την αναθεώρηση της Οδηγίας για τα Οργανωμένα Ταξίδια 26/06 | 12:16
-
FedHATTA: Νέες προοπτικές για τον Ελληνικό τουρισμό στην Κίνα – Συνάντηση με αντιπροσωπεία της επαρχίας Shandong 25/06 | 15:29
-
ECTAA - Travel Ledger: Στρατηγική συνεργασία 25/06 | 12:08
-
Δικαιώματα Επιβατών: Η επιστροφή χρεώσεων διαμεσολάβησης θέτει σε κίνδυνο τα τουριστικά γραφεία 24/06 | 15:46
-
Στρατηγική συμμαχία του επιχειρηματικού κόσμου Ελλάδας και Ισπανίας στον Τουρισμό 24/06 | 13:18
-
FedHATTA/ HATTA: Συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού για ενιαία κατεύθυνση στον πολιτιστικό τουρισμό 16/06 | 11:50
-
Παρέμβαση FedHATTA για τον αποκλεισμό των τουριστικών γραφείων από την ενίσχυση παραγωγικών επενδύσεων ΠΕΠ Αττικής 13/06 | 11:33
-
FedHATTA ενόψει των διακοπών: "Επιλέξτε υπεύθυνα, ταξιδέψτε με ασφάλεια" 06/06 | 05:05
-
FedHATTA | Φαινόμενα παραοικονομίας απειλούν την Ελληνική αγορά οργανωμένου τουρισμού 29/05 | 11:26
δημοφιλέστερα
- 1 Η Χίος υποδέχεται την Ομηρική Ακαδημία και το συνέδριο Euroclassica 13.07.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 Κρήτη 2025: Τα 10 κορυφαία ξενοδοχεία, σύμφωνα με το House & Garden 13.07.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 3 Π. Σημανδηράκης: Mεγάλη γιορτή η σημερινή μέρα για την Κρήτη, τον ελληνικό πολιτισμό και τα Χανιά 13.07.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 4 «Δώστε ζωή στα καρνάγια που σβήνουν» – Από τα 300 πλέον στην Ελλάδα έχουν μείνει 70 13.07.2025 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
- 5 Danaos Travel: Η Κρήτη στην καρδιά της Γερμανικής αγοράς – Έξι fam trip για δεκάδες ταξιδιωτικούς πράκτορες του Alltours 12.07.2025 | TOUR OPERATORS
- 6 Ποια ξενοδοχεία αεροδρομίων στην Ευρώπη προσφέρουν αξία και ποια… απλά κοστίζουν 13.07.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 7 Στρατηγικές... καθυστερήσεις: Τουριστικά projects fast track που σέρνονται επί δεκαετίες στην Κρήτη 05.07.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 8 Νέος γύρος δασμών από τον Τραμπ: 30% σε ΕΕ και Μεξικό– Φόβοι για εμπορικό πόλεμο 13.07.2025 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- 9 Η κλιματική κρίση απειλεί το ΑΕΠ της Ευρωζώνης: Πιθανή πτώση έως και 5% μέχρι το 2030 13.07.2025 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
- 10 Η Κνωσός στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO 13.07.2025 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ