FedHATTA: "Six Women in Greek Tragedy" – Μια παράσταση κάτω από την Ακρόπολη, στα Αγγλικά!
11 Jun 2024, 13:16 | FEDHATTA
TornosNews.gr
Η Ομοσπονδία FedHATTA παρουσιάζει και στηρίζει μία μοναδική θεατρική εμπειρία, στην αγγλική γλώσσα, σε σκηνοθεσία του Πάνου Αγγελόπουλου.
Καλοκαίρι 2024, κάτω από την Ακρόπολη!
Υπαίθρια παράσταση Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου και Έκθεση Μάσκας, στην Αγγλική Γλώσσα, στον κήπο του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πλάκα, Θόλου 5.
Six Women in Greek Tragedy
Μήδεια, Ηλέκτρα, Αντιγόνη, Εκάβη, Ιφιγένεια & Άλκηστη
Ευριπίδη, Σοφοκλή, Αισχύλου
& Έκθεση "Ancient Greek comedy & tragedy mask"
Πρόκειται για παρουσίαση θεατρικής παράστασης -σύνθεση αρχαίων τραγωδιών του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, συνοδευόμενη από μια έκθεση-αφιέρωμα στην αρχαία θεατρική μάσκα.
Η εκδήλωση αποτελεί μια μοναδική θεατρική εμπειρία που ενισχύει διεθνώς την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, με ξενάγηση και διάδραση στα Αγγλικά υπό την σύλληψη ιδέας και σκηνοθεσίας του Πάνου Αγγελόπουλου.
Στη θεατρική παράσταση πρωταγωνιστούν οι αρχαίες ηρωίδες, Μήδεια, Ηλέκτρα, Αντιγόνη, Εκάβη, Ιφιγένεια και Άλκηστις.
Οι πρωταγωνίστριες προσδιορίζουν την θέση των γυναικών, γίνονται κεντρικά τραγικά πρόσωπα και γοητεύουν το παγκόσμιο κοινό. Αντιμετωπίζουν φλέγοντα θέματα, με αιώνιες ιστορικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανησυχίες, που μας απασχολούν από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Σπουδαίοι ηθοποιοί, υπό των ήχων αρχαίων μουσικών οργάνων, απαρτίζουν τον θίασο, δίνοντας σάρκα και οστά στο κορυφαίο αυτό καλλιτεχνικό εγχείρημα, με πνεύμα εξωστρέφειας.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης της θεατρικής παράστασης, ζωντανεύει μία έκθεση διαδραστική, με ξενάγηση στην αγγλική γλώσσα, του καλλιτέχνη Γιάννη Ζημιανίτη με τίτλο «Ancient Greek comedy & tragedy mask» αφιερωμένη στην ιστορία της θεατρικής μάσκας. Ο Καλλιτέχνης, κατασκευαστής αρχαίας μάσκας, Γιάννης Ζημιανίτης, δημιουργεί 30 χρόνια, πρόσωπα των αρχαίων θεατρικών έργων. Έχει κατασκευάσει πάνω από 1200 πρωτότυπες μάσκες και έχει αναπτύξει την τεχνική του λόγου.
Όπως δήλωσε σχετικά ο Πάνος Αγγελόπουλος, σκηνοθέτης της παράστασης, στην συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας FedHATTA Λύσανδρο Τσιλίδη: «Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για το σύνθετο πολυθέαμα που θα παρουσιάσουμε αυτό το καλοκαίρι και μάλιστα κάτω από την Ακρόπολη, σε ένα σπουδαίο τοπόσημο της Αθήνας. Στοχεύουμε να παρουσιάσουμε μία μοναδική θεατρική εμπειρία στο αγγλόφωνο διεθνές κοινό. Σας προσκαλούμε να ζήσετε αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία, που ενώνει την παγκόσμια κοινότητα μέσω της τέχνης και του πολιτισμού».
Ο Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Στηρίζουμε πάντα τον πολιτισμό, και παραστάσεις που ανεβάζουν το επίπεδο των θεαμάτων και ειδικά των υπηρεσιών του πολιτιστικού τουρισμού. Προτείνουμε την παράσταση στα τουριστικά γραφεία ώστε να την προωθήσουν στους επισκέπτες της Αθήνας».
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και της Ομοσπονδίας FedHATTA.
Περισσότερες πληροφορίες
Για προπώληση εισιτηρίων more.com and tickets.public.gr
Για κρατήσεις στα τηλέφωνα:+30 2117700000 & +30 694.5668.661 (WhatsApp)
διαβάστε ακόμα
-
FEDHATTA: Κλαδικές συναντήσεις με τουριστικά γραφεία στην Κρήτη 07/03 | 13:25
-
FedHATTA: Δυναμικό παρόν από τα τουριστικά γραφεία στην ΙΤΒ Βερολίνου 05/03 | 14:02
-
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Ελλήνων για το Καρναβάλι 24/02 | 11:30
-
Αναθεώρηση της Οδηγίας για τα Οργανωμένα Ταξίδια | Μια παραπαίουσα και αποσυνδεδεμένη έκθεση 27/02 | 13:08
-
FedHATTA: Γέφυρα συνεργασίας με τους επαγγελματίες τουρισμού της Τουρκίας 19/02 | 10:34
-
ECTAA Travel Protection Summit: H ασφάλεια πληρωμών και η ανθεκτικότητα του τουριστικού κλάδου στο επίκεντρο 21/02 | 17:59
-
FedHATTA: «Άνοιγμα» των ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων στην αγορά του Ιράν 07/02 | 14:20
-
FedHATTA: Εορτασμός Κινεζικής Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα 03/02 | 12:40
-
Η ECTAA χαιρετίζει τα φιλόδοξα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απλούστευση και ανταγωνιστικότητα 03/02 | 11:33
-
FedHATTA: Σε θέση-κλειδί τα τουριστικά γραφεία για την ενίσχυση των ταξιδιωτικών ροών μεταξύ Σαγκάης και Αθήνας 28/01 | 14:06
δημοφιλέστερα
- 1 Γερμανικός τουρισμός 2025 | Άνθηση γνωρίζουν οι οικογενειακές διακοπές - κριτήριο η τιμή 13.03.2025 | ΑΓΟΡΕΣ
- 2 Γαλλία | Φόρος αλληλεγγύης στα αεροπορικά εισιτήρια- Νέοι φόροι σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά 10.02.2025 | ΚΟΣΜΟΣ
- 3 Ο ΟΗΕ υιοθετεί νέο δείκτη απασχόλησης στον τουρισμό 12.03.2025 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 4 TUI | Το «δυναμικό πακέτο» και η επέκταση του μοντέλου συνεργασίας με τη Ryanair 15.03.2025 | TOUR OPERATORS
- 5 Travel + Leisure: Δύο Ελληνικές παραλίες στα 15 μέρη με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο 17.01.2025 | ΤΑΣΕΙΣ
- 6 Ελληνικός τουρισμός | Αυτό είναι το στρατηγικό σχέδιο της τεχνητής νοημοσύνης (!) για την 5ετία 2025- 2030 09.01.2025 | ΤΑΣΕΙΣ
- 7 Κωνσταντινούπολη | Έντονες αντιδράσεις για πολυτελές spa σε Βυζαντινή δεξαμενή δίπλα στην Αγία Σοφία 17.02.2025 | ΚΟΣΜΟΣ
- 8 H Κρήτη φιλοξενεί δύο κορυφαίες διοργανώσεις τένις ATP Challenger 14.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 EΟΤ: 4 βραβεία ERMIS για την ολυμπιακή καμπάνια στη Γαλλία 03.02.2025 | ΕΟΤ
- 10 Τουρισμός: Συνεχίζει ανοδικά και το 2025 η Αμερικανική αγορά για την Ελλάδα 25.02.2025 | ΑΓΟΡΕΣ