ΗΑΤΤΑ: Νέα πρωτοβουλία για ενίσχυση των τουριστικών ροών μεταξύ Ελλάδας και Παλαιστίνης

21 Nov 2022, 15:17 | FEDHATTA

TornosNews.gr

ΗΑΤΤΑ: Νέα πρωτοβουλία για ενίσχυση των τουριστικών ροών μεταξύ Ελλάδας και Παλαιστίνης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) με τους δύο μεγαλύτερους φορείς οργανωμένου τουρισμού της Παλαιστίνης, υπέγραψε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδα Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ, το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να ενισχυθούν οι τουριστικές ροές μεταξύ των δύο χωρών.
Το μνημόνιο υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, ο αντιπρόεδρος της Παλαιστινιακής Κοινότητας Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (PSTTA), κ. Hani G. Lama και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρ Οπερέιτορ Εισερχόμενου Τουρισμού του Holy Land της Παλαιστίνης (HLITOA), κ. Michel Awad. Την εκδήλωση για την υπογραφή του Μνημονίου, τίμησε με την παρουσία του και ο Επιτετραμμένος της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Yussef Dorkhom. 
Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση του Holy Land της Παλαιστίνης ως τουριστικού προορισμού για τους Έλληνες ταξιδιώτες, ενώ στο ακροατήριο βρέθηκαν επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και Παλαιστίνιοι φοιτητές που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης.
Με την υπογραφή του Μνημονίου, οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν τη σημασία της στενής και αποτελεσματικής συνεργασίας τους στον τουρισμό, καθώς και το ρόλο που αυτός διαδραματίζει στην οικονομική ανάπτυξη και την προώθηση της απασχόλησης στην Ελλάδα και στην Παλαιστίνη, και δεσμεύονται να αναπτύσσουν και να εφαρμόζουν προγράμματα και πρότζεκτ με αμοιβαίο όφελος.
Η συμφωνία προωθεί ακόμα την αναβάθμιση των γνώσεων και της κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι ιστορικοί δεσμοί φιλίας που τις ενώνουν.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα