Κραυγή αγωνίας από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης: Ακινητοποιούμε τα οχήματα!

20 Jun 2022, 18:17 | FEDHATTA

TornosNews.gr

Κραυγή αγωνίας από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης: Ακινητοποιούμε τα οχήματα!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

 H ολοένα αυξανόμενη άνοδος στις τιμές των καυσίμων έχει φέρει σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, που βρίσκονται στα όρια για να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους, εάν η Πολιτεία δεν προχωρήσει σε μέτρα στήριξης του κλάδου.

Αυτό υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, "βγάζοντας" κραυγή αγωνίας για την επιβίωση των τουριστικών λεωφορείων.

Αναφέρει ο Σύνδεσμος:

Έπειτα από 2,5 χρόνια πανδημίας και σκληρότατων συνεπειών σε όλα τα επίπεδα, δυστυχώς οι γεωπολιτικές και ενεργειακές εξελίξεις έρχονται να διαταράξουν για ακόμα μια φορά την ομαλότητα και να θέσουν σε καθεστώς πλήρους αμφισβήτησης την επιβίωση του κλάδου μας. Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, όπως βέβαια και αρκετοί άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, κληθήκαμε τα τελευταία χρόνια να καταβάλλουμε έναν πρωτόγνωρο αγώνα επιβίωσης, σε συνθήκες πλήρους συρρίκνωσης του έργου μας και σε ένα περιβάλλον απόλυτης αβεβαιότητας ως προς το μέλλον μας. Και ενώ προσδοκούσαμε, όπως όλοι, το φετινό καλοκαίρι να αποτελέσει ορόσημο για την ανάκαμψη μας, η ακρίβεια στα καύσιμα διαμορφώνει εκ νέου ένα νέο καθεστώς απόλυτου κινδύνου.

 Ειδικότερα, η ολοένα αυξανόμενη άνοδος στις τιμές των καυσίμων, έχει φέρει προ των πυλών για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου μας τον κίνδυνο της ακινητοποίησης των λεωφορείων, μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα οι ιδιοκτήτες να απορροφήσουν αυτές τις αυξήσεις. Ως ένας κλάδος που το έργο του συνδέεται άμεσα και άρρηκτα με τα καύσιμα, βρισκόμαστε στην «προμετωπίδα» αυτής της συγκυρίας. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως ότι διανύουμε ίσως την πιο κρίσιμη τουριστική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, καταβάλαμε έως σήμερα κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε αυτής της κατάστασης, για να στηρίξουμε εκτός των άλλων και το έργο όλων των συνδεόμενων με τον τουρισμό (και όχι μόνο) κλάδων. Δυστυχώς όμως έχουμε βρεθεί σε ένα τέλμα, όπου πλέον δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε με κανένα τρόπο ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας. Η άμεση ακινητοποίηση των οχημάτων, αν και καταστροφική, δείχνει να φαντάζει ως  μονόδρομο

Εκφράζουμε την κραυγή αγωνίας όλων των συναδέλφων ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας και καλούμε την επίσημη Πολιτεία να προβεί άμεσα σε περαιτέρω παρεμβάσεις αλλά και ενέργειες ενίσχυσης ώστε να μην καταρρεύσει ο κλάδος μας, συμπαρασύροντας μαζί του τον στυλοβάτη της Ελληνικής οικονομίας: τον τουρισμό".

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα