ECTAA: Συντονισμένη άρση των περιορισμών για τα ταξίδια στην Ευρώπη- ενημερωτικός ιστότοπος για τους προορισμούς

17 Jun 2020, 10:17 | FEDHATTA

TornosNews.gr

ECTAA: Συντονισμένη άρση των περιορισμών για τα ταξίδια στην Ευρώπη- ενημερωτικός ιστότοπος για τους προορισμούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

 Η ECTAA χαιρετίζει τη λειτουργία από την Επιτροπή ενός ειδικού ιστότοπου, του www.reopen.europa.eu, ο οποίος παρέχει πληροφόρηση σχετικά με το πού και πώς μπορούν να ταξιδέψουν οι πολίτες της ΕΕ και τι μπορούν να περιμένουν στον προορισμό. Αυτό θα τους βοηθήσει να προγραμματίσουν με σιγουριά τα ευρωπαϊκά ταξίδια και τις διακοπές τους, παραμένοντας παράλληλα υγιείς και ασφαλείς.

Όλα, όμως, δεν είναι ακόμη τέλεια!, τονίζει η ECTAA. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί αβάσιμοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ευρώπη. Η ECTAA καλεί όλα τα κράτη μέλη να ακολουθήσουν τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συντονισμένη άρση των περιορισμών στα εσωτερικά της σύνορα, όπου υπάρχει επαρκής σύγκλιση της επιδημιολογικής κατάστασης και όπου ισχύουν επαρκή μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης.

Η ECTAA καλεί επίσης τα κράτη μέλη της ΕΕ να ακολουθήσουν την προτεινόμενη από την Επιτροπή προσέγγιση για την έναρξη της σταδιακής κατάργησης των περιορισμών στα ταξίδια από και προς χώρες εκτός ΕΕ από την 1η Ιουλίου.

Ο Pawel Niewiadomski, Πρόεδρος της ECTAA, δήλωσε: «Όλες οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται έχοντας κατά νου την ασφάλεια των ταξιδιωτών. Όμως οι γενικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι επιδημιολογικές συνθήκες, είναι αβάσιμοι και παρεμποδίζουν την πολύ εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας.»

Πρόσθεσε: “Καλούμε τα κράτη μέλη να προετοιμάσουν γρήγορα τον κατάλογο των χωρών εκτός ΕΕ από και προς τις οποίες θα μπορούσαν να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Πολλοί δημοφιλείς προορισμοί διακοπών γύρω από τη Μεσόγειο Θάλασσα και αλλού πληρούν τα κριτήρια της Επιτροπής και θα πρέπει να θεωρηθούν προτεραιότητα.»

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα