O EOT στην «Arabian Travel Market» | Ενδιαφέρον από τις χώρες του Κόλπου, Ινδία και Αυστραλία
30 Apr 2025, 16:38 | ΕΟΤ
TornosNews.gr
Στρατηγικές επαφές με κορυφαίους παράγοντες της τουριστικής αγοράς της Μέσης Ανατολής πραγματοποιούν στο Ντουμπάι ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Άνδρέας Φιορεντίνος, και η Πρόεδρος του οργανισμού, Άντζελα Γκερέκου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Arabian Travel Market» (ATM), τη μεγαλύτερη του είδους της στη Μέση Ανατολή.
Με θέμα «Global Travel: «Developing Tomorrow’s Tourism Through Enhanced Connectivity» και στόχο την ενίσχυση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τουρισμό, η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί περισσότερους από 2.600 εκθέτες από 161 χώρες, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει τις 47.000 συμμετοχές από επαγγελματίες του κλάδου. Ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία της Ασίας και της Ινδίας, σημειώνοντας αύξηση συμμετοχών από την περσινή διοργάνωση κατά 27% και 41% αντίστοιχα.
Συνάντηση Γ.Γ. ΕΟΤ, A. Φιορεντίνου και της Προέδρου του ΕΟΤ, Ά. Γκερέκου, με τους εκπροσώπους της Air Arabia, Ms Shalini Rajan, head of UAE business unit & Mr Shahjad Naqvi, area manager UAE και τα στελέχη της Fraport Greece Κατερίνα Πολλάτου και Χάρη Φίλο.
Στο ελληνικό περίπτερο συνεκθέτες είναι τουριστικές επιχειρήσεις, αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, εταιρίες κρουαζιέρας, start ups και Περιφέρειες της χώρας που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη γεωγραφική ζώνη.
Κατά τις επαφές της αντιπροσωπείας του ΕΟΤ, επιβεβαιώθηκε η αυξανόμενη δυναμική της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή για τη φετινή τουριστική περίοδο. Συγκεκριμένα:
• Με την Qatar Airways συζητήθηκε η αύξηση των αεροπορικών θέσεων από Αυστραλία προς Αθήνα κατά 15%, με προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης το 2025, η επέκταση πτήσεων προς ελληνικούς προορισμούς και η πιθανή επανεκκίνηση της γραμμής προς Θεσσαλονίκη.
• Η Air Arabia ενισχύει τη σύνδεση Σάρζα-Αθήνα, προσθέτοντας νέες συχνότητες, προσφέροντας πλέον καθημερινή σύνδεση και εξετάζει επέκταση σε άλλους προορισμούς με τη στήριξη του ΕΟΤ μέσω κοινών δράσεων marketing και δημοσιότητας.
• Η Flydubai διατηρεί συνδέσεις με Μύκονο, Σαντορίνη και Κέρκυρα και εξετάζει την επέκταση των πτήσεων πέρα από την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς και την προσθήκη νέων προορισμών στην Ελλάδα για το 2026.
Ιδιαίτερη σημασία είχε η συνάντηση του κου Φιορεντίνου με την αεροπορική εταιρεία Emirates, στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας που διέπεται από Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Στη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε ένα στοχευμένο πλέγμα δράσεων προβολής που αποσκοπεί στην ενίσχυση του year round δρομολογίου της εταιρίας προς την Αμερική, στις αγορές της Ιαπωνίας και της Κίνας (Shenzhen), οι οποίες παρουσιάζουν έντονη δυναμική, καθώς και στην Αυστραλία, για την οποία η συνδεσιμότητα με την Ελλάδα ενισχύεται σημαντικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ανταποκρινόμενη στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση.
O Γ.Γ. ΕΟΤ, A. Φιορεντίνος, και η Προέδρος του ΕΟΤ, Α. Γκερέκου, με τον εκπρόσωπο της FlyDubai, M Jeyhun Efendi, Senior Vice President Commercial Operations FlyDubai.
Οι δράσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη διαρκώς ενισχυόμενη θέση της Ελλάδας ως δημοφιλή προορισμό στην αγορά της Μέσης Ανατολής, με τον ΕΟΤ να διαδαματίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση των τουριστικών ροών μέσω στοχευμένων συνεργειών και ενεργειών προβολής.
διαβάστε ακόμα
-
EOT | Mεγάλη συμπαραγωγή για τουριστική προβολή της Πελοποννήσου στην Αυστραλία 21/06 | 07:37
-
O ΕΟΤ στο «Ultimate Influencer Event» της icelolly.com | H digital ταξιδιωτική αγορά της Μεγ. Βρετανίας 19/06 | 17:33
-
Η Σάμος και η γαστρονομία της συστήνεται στο ρουμανικό κοινό 18/06 | 13:18
-
Προβολή της Σαντορίνης από δημοφιλείς Βρετανίδες influencers 17/06 | 13:28
-
Προβολή του ελληνικού οινοτουρισμού στη Γερμανία 16/06 | 12:58
-
O EOT στην ITB China 2025 - Δράσεις προβολής στην κινεζική αγορά 11/06 | 14:01
-
H Eλλάδα «Καλύτερος Ταξιδιωτικός Προορισμός στον κόσμο» για τους Φινλανδούς 10/06 | 10:33
-
Άντζελα Γκερέκου: Ο πολιτισμός και ο τουρισμός είναι στρατηγικά εργαλεία ειρήνης και βιώσιμης ανάπτυξης 10/06 | 12:47
-
Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ διεθνείς διοργανώσεις γκολφ, jet ski και αγώνων δρόμου 06/06 | 14:50
-
Δράση ΕΟΤ : Προβολή της Δράμας στο σερβικό κοινό 03/06 | 17:08
δημοφιλέστερα
- 1 Νέο 5άστερο ξενοδοχείο 762 κλινών στη Ρόδο 22.06.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 2 Η Σκιάθος επιστρέφει στο μετρό του Λονδίνου 23.06.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 3 Οι τάσεις των κρατήσεων στα ξενοδοχεία το 2025 23.06.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 4 Γάμοι Κινέζων στη Χίο: Τέσσερα ζευγάρια λένε «ναι» στο νησί της μαστίχας 23.06.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Συναντήσεις Δ. Φραγκάκη με φορείς των νησιών του Αργοσαρωνικού για ζητήματα τουριστικής προβολής 23.06.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα Τρίκαλα 23.06.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 7 Προορισμός εκπαιδευτικού και επιστημονικού τουρισμού η δυτική Λέσβος 23.06.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 8 +6,4% η επιβατική κίνηση στο 5μηνο, +8,2% στα αεροδρόμια της ΥΠΑ 23.06.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 9 Πώς αντιμετωπίζουν τη λειψυδρία η Ισπανία και η Τουρκία 23.06.2025 | ΚΟΣΜΟΣ
- 10 Καλοκαίρι 2025: Περιορισμοί σε προορισμούς στην Ευρώπη- πού απαγορεύεται το μαγιό και το κάπνισμα 23.06.2025 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ