Ο ΕΟΤ συστήνει την «Sustainable Greece» στους Βρετανούς Πράκτορες
29 Apr 2025, 12:38 | ΕΟΤ
TornosNews.gr
Στο workshop για τη βιωσιμότητα στον τουρισμό «TTG Sustainable Travel Heroes», που διοργανώνει ετησίως στο Λονδίνο η βρετανική επαγγελματική πλατφόρμα TTG, συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας.
Κάθε χρόνο, 20 τουριστικοί πράκτορες της Μεγ. Βρετανίας παρακολουθούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα βιωσιμότητας προκειμένου να αποκτήσουν τον τίτλο του Sustainable Travel Ambassador, καθώς τo TTG, δημοφιλές επαγγελματικό περιοδικό που απευθύνεται σε περισσότερους από 10.000 συνδρομητές, κυρίως τουριστικούς πράκτορες και επαγγελματίες της βρετανικής τουριστικής αγοράς, αποτελεί εταιρεία B Corp καθώς προωθεί ενέργειες που ενισχύουν τον υπεύθυνο και βιώσιμο τουρισμό.
Η προϊσταμένη της συγκεκριμένης υπηρεσίας του ΕΟΤ, Ελένη Σκαρβέλη, παρουσίασε στους συμμετέχοντες τουριστικούς πράκτορες την ανανεωμένη πλατφόρμα SustainableGreece.co.uk, με επιπρόσθετες βιώσιμες εμπειρίες και προτάσεις διακοπών, που προάγουν τη θετική εικόνα της Ελλάδας με έναν νέο και πρωτοποριακό τρόπο, ενισχύοντας ταυτόχρονα ενεργά τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από στοχευμένες δράσεις προβολής των ελληνικών προορισμών.
Στόχος της συμμετοχής του ΕΟΤ στο «TTG Sustainable Travel Heroes» είναι η ενημέρωση των τουριστικών πρακτόρων, αλλά και του ευρύτερου επαγγελματικού κοινού του TTG, για τη στοχευμένη προωθητική πρωτοβουλία «Sustainable Greece» και τις δράσεις βιωσιμότητας που υλοποιούνται σε ελληνικούς προορισμούς, με σκοπό την άντληση και μεταφορά των σχετικών πληροφοριών προς τον ευαισθητοποιημένο σε θέματα βιωσιμότητας Βρετανό ταξιδιώτη.
Η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας. Ελ. Σκαρβέλη (στο μέσον), και η αναπληρώτρια προϊσταμένη της ίδιας υπηρεσίας του ΕΟΤ, Α. Τζίφα (δεύτερη από αριστερά), με τους συμμετέχοντες τουριστικούς πράκτορες και συνεργάτες.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΑΒΤΑ, το κοινό αποδίδει ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στις διακοπές για καλό σκοπό και ενδιαφέρεται περισσότερο για επιλογές που συνάδουν με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ ειδικότερα η επιθυμία των βρετανών ταξιδιωτών να ταξιδεύουν πιο υπεύθυνα και να περιορίζουν κατά το δυνατόν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα αυξάνεται διαρκώς, με τον παράγοντα της βιωσιμότητας αποτελεί πλέον ένα από τα βασικότερα κριτήρια για την επιλογή του τόπου των διακοπών τους.
Τον προσεχή Οκτώβριο, η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας θα διοργανώσει, σε συνεργασία με τον t.o EasyJet Holidays και την ΜΚΟ Planeterra, fam trip στην Κρήτη για τους πράκτορες που συμμετείχαν στη φετινή δράση του TTG, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τις βιώσιμες εμπειρίες του προορισμού και να τις εντάξουν στο πελατολόγιό τους.
διαβάστε ακόμα
-
Ξεκινά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΟΤ 15/05 | 10:30
-
Αεροπορική σύνδεση της Λήμνου με τη Βιέννη 14/05 | 10:18
-
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Σουηδία ως προορισμού για silver τουρισμό 13/05 | 11:12
-
Ο ΕΟΤ στην Travel Expo Cyprus 2025 | Αύξηση της ταξιδιωτικής ροής από Κύπρο προς Ελλάδα 09/05 | 12:24
-
Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ αθλητικές διοργανώσεις του Μαΐου 08/05 | 10:59
-
Ο ΕΟΤ προβάλει τον ελληνικό βιώσιμο τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο 06/05 | 13:00
-
Άντζελα Γκερέκου: Στηρίζουμε Χάρη Θεοχάρη για Γενικό Γραμματέα του UN Tourism 06/05 | 11:42
-
Κορυφαίες διακρίσεις για Ελλάδα και Σαντορίνη στα αμερικανικά Leisure Lifestyle Awards 2025 05/05 | 12:01
-
O EOT στην «Arabian Travel Market» | Ενδιαφέρον από τις χώρες του Κόλπου, Ινδία και Αυστραλία 30/04 | 16:38
-
Άντζελα Γκερέκου: "Ο τουρισμός είναι η δύναμη του καλού και η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει" 30/04 | 09:02
δημοφιλέστερα
- 1 Σταθερό το επενδυτικό ενδιαφέρον στον τουρισμό διεθνώς το α' τρίμηνο 15.04.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 2 Μήνυμα αφύπνισης από τον πρόεδρο της ΠΟΞ | «Ο τουρισμός δεν μπορεί να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο» 18.05.2025 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 3 Προβολή της Πιερίας στην αγορά της Σερβίας 17.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 4 CAPA Summit 2025: Εξαιρετικά ανθεκτικές οι παγκόσμιες αερομεταφορές – Τι βλέπουν οι ειδικοί για το 2025 09.05.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 5 Ανοίγει σήμερα 9 Μαΐου το νέο Electra Rhythm Athens στο κέντρο της Αθήνας 09.05.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 6 Skyros Sports Festival στη Σκύρο 18.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 7 Ιωάννινα | Υποδοχή των τουριστών τσάρτερ τη Δευτέρα με γεύσεις Ηπείρου 18.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 8 Oι τουριστικές επενδύσεις στο Tornos News 28.03.2022 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 9 “Express Visa” | Ισχυρό στήριγμα των οικονομιών νησιών του Αιγαίου από Τουρκους τουρίστες 18.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 10 FAZ: «Ευχαριστούμε Κλαυδία!» 17.05.2025 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ