EOT | Μέτρα στήριξης της Σαντορίνης σε συνεργασία με τους φορείς
10 Feb 2025, 12:12 | ΕΟΤ
TornosNews.gr
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος στην Σαντορίνη και η έγκαιρη λήψη κατάλληλων μέτρων για την προετοιμασία της νέας τουριστικής περιόδου και τη διασφάλιση της σταθερότητας του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Ανδρέας Φιορεντίνος, με φορείς του νησιού.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η γενική γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης, Βάσια Κουτσούκου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνης Παγώνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων «Η Ατλαντίδα», Λευτέρης Αναπλιώτης και υπηρεσιακά στελέχη του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της συνεχούς επικοινωνίας και συνεργασίας με τους φορείς του τουρισμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της στενής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να υπάρχει ενιαίο μήνυμα και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των επισκεπτών αλλά και των επαγγελματιών του τουρισμού.
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κος Φιορεντίνος τόνισε ότι «η Ελλάδα διαθέτει την εμπειρία, τις υποδομές και τους μηχανισμούς για να διαχειρίζεται με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα κάθε πρόκληση. Ο τουρισμός μας είναι ισχυρός και η Σαντορίνη παραμένει ένας εμβληματικός προορισμός, με διαχρονική αξία και δυναμική. Μέσα από τη συνεργασία και τον σωστό σχεδιασμό, θα διασφαλίσουμε ότι το νησί θα υποδεχθεί τη νέα τουριστική περίοδο με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις».
Από την πλευρά της, η κα Κουτσούκου σημείωσε πως «το Υπουργείο Τουρισμού έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία για τη αποτελεσματική διαχείριση κάθε πρόκλησης στον ελληνικό τουρισμό».
Όπως επισημάνθηκε, ο ΕΟΤ θα θέσει τα εργαλεία που διαθέτει για την ενίσχυση της ελκυστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, στην υπηρεσία των τοπικών φορέων, με στόχο την αποτελεσματικότερη προβολή του προορισμού στις διεθνείς αγορές.
Η συνάντηση εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων που προκύπτουν, σε συντονισμό με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο.
διαβάστε ακόμα
-
Διεθνείς δρομικές διοργανώσεις του Μαρτίου-Απριλίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ 19/03 | 13:47
-
Ο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου σε ημερίδες δύο Βρετανικών Πανεπιστημίων 17/03 | 15:57
-
Α.Γκερέκου: Θεσμοθέτηση Παγκόσμιου Συνεδρίου Επιστημών και Τεχνών στον Όλυμπο 13/03 | 11:53
-
Ανδρέας Φιορεντίνος: Η χώρα και οι Κυκλάδες είναι ασφαλής και αξιόπιστος προορισμός 07/03 | 11:40
-
ITB'25 | Διψήφια αύξηση αφίξεων στην Ελλάδα από τη Γερμανία το 2025 06/03 | 10:33
-
ΕΟΤ: Δυναμική προβολή της Θάσου στη σερβική αγορά 26/02 | 11:09
-
O ΕΟΤ στην έκθεση SATTE 2025 στο Νέο Δελχί - Τι ενδιαφέρει τους Ινδούς 24/02 | 15:56
-
Τρία συνέδρια για τον ελληνικό τουρισμό υπό την αιγίδα του ΕΟΤ 20/02 | 10:15
-
Προβολή της Θεσσαλονίκης στην Ιρλανδία | Ελκυστικός προορισμός για όλα τα βαλάντια 19/02 | 11:28
-
Ο ΕΟΤ Αγγλίας συναντά στο Δουβλίνο τα Ιρλανδικά ΜΜΕ 14/02 | 12:48
δημοφιλέστερα
- 1 Soft opening φέτος για το Four Seasons Resort Mykonos 19.03.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 2 Μια Ελληνική ατραξιόν στις κορυφαίες της Ευρώπης με το καλύτερο value for money 19.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 3 Πλειάδων Γη Resort (Τρίκαλα Κορινθίας): Στοίχημα η προσέλκυση ξένων επισκεπτών το καλοκαίρι | Ο Βλ. Πολυχρονόπουλος στο ΤΝ 19.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 4 Περιφέρεια Κρήτης | Θετικές γνωμοδοτήσεις για το αεροδρόμιο στο Καστέλι και ξενοδοχεία 19.03.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 5 Γρ. Τάσιος | Περισσότερες εθινικότητες περιμένει φέτος η Χαλκιδική 19.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 Ερμούπολη: Διαγωνισμός για τη μίσθωση πρώην καφετέριας επί της πλατείας Μιαούλη 19.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 7 ΓΑΙΟΣΕ: Πολλαπλές χρήσεις, ακόμη και ξενοδοχεία, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς 19.03.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 8 Διαγωνισμός για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Ανάπτυξης Δωδεκανήσου 19.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 Οροπέδιο της Νίδας, Ο μυστικός παράδεισος στα υψίπεδα της Κρήτης 19.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 10 Πλούσιο το μενού της τουριστικής προβολής για την Χίο 19.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ