ΕΟΤ | Πρόσκληση για τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ.
26 Oct 2024, 06:34 | ΕΟΤ
Σοφία Κοντογιάννη
Το υπουργείο Τουρισμού απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις και κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr).
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου και ώρα 08:00 και λήγει την Τρίτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.
Η θητεία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού είναι τετραετής με δυνατότητα ανανέωσης για μια ακόμη τετραετία με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού.
Για τα πρόσωπα που διορίζονται στις προκηρυσσόμενες θέσεις απαγορεύεται η άσκηση οποιασδήποτε επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας, που σχετίζεται με τη δραστηριότητα του φορέα στον οποίο διορίζονται, καθώς και δημοσίου λειτουργήματος ή καθηκόντων σε οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα του Δημοσίου Τομέα.
Επίσης, δεν επιτρέπεται να συνάπτουν οποιασδήποτε μορφής σύμβαση με το Δημόσιο ή άλλα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου Τομέα, από την οποία γεννάται οποιοδήποτε όφελος υπέρ αυτών ή τρίτων. Η ως άνω απαγόρευση ισχύει και για συζύγους ή συμβιούντες κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν. 4356/2015, καθώς και για τα προστατευόμενα τέκνα αυτών, για συμβάσεις που συνάπτονται με τον φορέα στον οποίο τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ασκούν καθήκοντα, καθώς και με τους εποπτευόμενους από αυτόν φορείς του δημοσίου. Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για οποιασδήποτε μορφής εταιρεία ή επιχείρηση, στην οποία τα πρόσωπα αυτά συμμετέχουν ως κύριος μέτοχος ή ως ομόρρυθμος, ετερόρρυθμος ή περιορισμένης ευθύνης εταίρος ή διατηρούν ην ιδιότητα ανώτατου διοικητικού στελέχους.
Μετά από την έγκριση σχετικού σχεδίου δράσης ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού υπογράφουν Συμβόλαιο Απόδοσης με την Υπουργό Τουρισμού, το οποίο συμπεριλαμβάνει τους ετήσιους στόχους και δράσεις που αναμένονται κατά τη διάρκεια της θητείας τους και εναρμονίζεται με το ετήσιο σχέδιο δράσης. Το Συμβόλαιο Απόδοσης αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αξιολογούνται σε ετήσια βάση για την επίδοσή τους από την Υπουργό Τουρισμού, μετά από συνεκτίμηση της αξιολόγησής τους από τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων των νομικών προσώπων των οποίων προΐστανται. Αν δεν επιτύχουν τους τεθέντες στόχους, είναι δυνατή η άμεση λήξη της θητείας τους αζημίως.
διαβάστε ακόμα
-
ΕOT Κίνας | Β2Β συναντήσεις με τους t.os της Chengdu - Πτήσεις προς την Αθήνα τον Ιούνιο 22/04 | 13:48
-
Τουρισμός περιπέτειας: Η Ελλάδα κερδίζει τους Βρετανούς ταξιδιώτες της δράσης 16/04 | 20:23
-
Προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας στην Πολωνία - ξεκινούν απευθείας πτήσεις προς Θεσσαλονίκη 16/04 | 11:02
-
Μ.Βρετανία | Η Ελλάδα και ο ΕΟΤ σε road show του Kuoni 15/04 | 14:12
-
Έντονο ενδιαφέρον της Ιταλικής αγοράς για την Ελλάδα 14/04 | 18:58
-
ΕΟΤ | Εκδήλωση για τις νέες πτήσεις της Aegean από Τουρκία προς πέντε ελληνικούς προορισμούς 14/04 | 10:39
-
Ο Α. Φιορεντίνος σε εκδήλωση της Expedia: Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα 11/04 | 17:57
-
Στη Seatrade Cruise Global 2025 ο γ.γ. του ΕΟΤ | Επαφές για την ενίσχυση της κρουαζιέρας και του luxury yachting 10/04 | 12:04
-
Τουριστική προβολή του Βόλου και του Πηλίου στη Μεγ. Βρετανία 09/04 | 10:51
-
Προώθηση της Ελλάδας στην αμερικανική αγορά ως προορισμού κρουαζιέρας 07/04 | 15:33
δημοφιλέστερα
- 1 Τουριστικές επενδύσεις | Και όμως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενισχύει καταλύματα - δείτε ποια 07.04.2025 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 2 Αύξηση των επενδύσεων στα πολυτελή ξενοδοχεία στην Ευρώπη και την Ελλάδα 30.03.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 3 Όλγα Κεφαλογιάννη | Μήνυμα αισιοδοξίας για τον ελληνικό τουρισμό από το Λονδίνο 22.03.2025 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 4 Τουρκία: Πανικός από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ 23.04.2025 | ΚΟΣΜΟΣ
- 5 Ανάμεσα στην ομορφιά και την ασυδοσία – μια ανατομία της τουριστικής πραγματικότητας στο Βόρειο Αιγαίο 17.04.2025 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 6 Τουρισμός | Μείωση των διεθνών αφίξεων στις ΗΠΑ τον Μάρτιο 14.04.2025 | ΚΟΣΜΟΣ
- 7 Προβολή της Ηπείρου στον γαλλικό ταξιδιωτικό οδηγό Retourd 07.04.2025 | ΕΟΤ
- 8 Οι 11 τάσεις και προκλήσεις στον τουρισμό που αναδείχθηκαν στην ΙΤΒ"25 31.03.2025 | ΤΑΣΕΙΣ
- 9 Ακρόπολη | Οι ζώνες επισκεψιμότητας έγιναν... ουρές ταλαιπωρίας – Χάος πριν από την τουριστική έξαρση 15.04.2025 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- 10 Βαλεαρίδες Νήσοι: Η ευημερία των ντόπιων στο ισοζύγιο των τουριστικών επιδόσεων 05.03.2025 | ΠΡΟΣΩΠΑ