Ταξίδια εξοικείωσης για τουριστική προβολή σε Αθήνα, Κέρκυρα και Χαλκιδική

16 May 2023, 07:27 | ΕΟΤ

Σοφία Κοντογιάννη

Ταξίδια εξοικείωσης για τουριστική προβολή σε Αθήνα, Κέρκυρα και Χαλκιδική

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ταξίδια εξοικείωσης διοργανώνονται για τουριστική προβολή σε Αθήνα, Κέρκυρα και Χαλκιδική.

Αναλυτικά, ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιεί ο ΕΟΤ σε Αθήνα και Κέρκυρα από έως τις 19 Μαΐου, με τη συμμετοχή 16 ταξιδιωτικών πρακτόρων από το Βέλγιο. Σκοπός του εν λόγω ταξιδιού είναι η ανάδειξη της ποικιλομορφίας του ελληνικού τουριστικού, η προβολή της Κέρκυρας και της Αθήνας-Αττικής ως πολιτιστικός και γαστρονομικός προορισμός, καθώς και η τόνωση των κρατήσεων από την αγορά του Βελγίου.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τον Βέλγο τουρίστα να επιλέξει τον προορισμό για τις διακοπές του είναι κατά κύριο λόγο οι κλιματολογικές συνθήκες και τα φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της χώρας υποδοχής, καθώς δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και το εκάστοτε γενικό επίπεδο των τιμών. Οι Βέλγοι επιλέγουν προορισμούς που θα τους προσφέρουν τη δυνατότητα συνδυασμού ξεκούρασης και δραστηριοτήτων.

Η πλέον δημοφιλής δραστηριότητα είναι η επίσκεψη πόλεων, σε ποσοστό 62%. Ιδιαίτερη σημασία έχει ο πολιτισμός, καθώς το 77% προγραμματίζουν συμμετοχή σε πολιτιστική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Το 72% επιλέγει δραστηριότητες όπως περπάτημα, κολύμπι, εκδρομές στη φύση, ενώ η επαφή με τη θάλασσα παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του προγράμματός τους. Το συνολικό budget των διακοπών τους ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 2.318 ευρώ κατ’ άτομο. H προσωπική επαφή με τουριστικό πράκτορα, είναι σημαντική για αυτούς, προκειμένου να προχωρήσουν σε αγορά ταξιδιού.

Το εν λόγω ταξίδι υλοποιείται σε συνεργασία με την πλατφόρμα κρατήσεων MisterFly https://www.misterfly.be/, την Grecotel που ανέλαβε τη φιλοξενία, τη Sky Express που  προσφέρει τα αεροπορικά εισιτήρια προς και από την Ελλάδα. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει στη διοργάνωση του προγράμματος παρέχοντας ξεναγήσεις, επισκέψεις και εσωτερικές μεταφορές στην Κέρκυρα.

Επιπλέον, ο Δήμος Χανίων θα φιλοξενήσει εννεαμελή δημοσιογραφική αποστολή του Πολωνικού καναλιού ESKA TV (το "MTV" της Πολωνίας), από την 16η Μαΐου  έως την 23η Μαΐου. Η εν λόγω δημοσιογραφική ομάδα θα δημιουργήσει δέκα επεισόδια δίωρης διάρκειας για τα Χανιά, τα οποία θα προβληθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2023, στο ESKA TV και σε όλα τα ηλεκτρονικά του μέσα, και σε επανάληψη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2024.

Επίσης, ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιείται από τον ΕΟΤ έως τις 19 Μαΐου με τη συμμετοχή 4 δημοσιογράφων από την Ολλανδία και το Βέλγιο στη Χαλκιδική. Σκοπός του εν λόγω ταξιδιού είναι η προβολή της γαστρονομίας της Ανατολικής Χαλκιδικής. Το KOUZINA 2023, το οποίο στηρίζεται από τον Δήμο Αριστοτέλη, από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και το “TASTE HALKIDIKI”, περιλαμβάνει 32 κύριες και 202 παράλληλες δραστηριότητες. Στη διάρκειά του, εκπρόσωποι τύπου και τουριστικών γραφείων θα εναλλάσσονται σε ένα μηνιαίο πρόγραμμα επισκέψεων, με 30 τοπικά προϊόντα να προβάλλονται στον κόσμο μέσω της μηνιαίας γιορτής.

Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης, οι δημοσιογράφοι θα επισκεφτούν τον προορισμό στην έναρξη του προγράμματος, με στόχο την προβολή του στις αντίστοιχες αγορές, ώστε να εντυπωθεί στη συνείδηση των επισκεπτών ο προορισμός όχι μόνο για καλοκαιρινές διακοπές (ήλιος και θάλασσα), αλλά και ως προορισμός γαστρονομίας και ξεχωριστών εμπειριών. Το ταξίδι διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη της Ανατολικής Χαλκιδικής, ο οποίος αναλαμβάνει τη φιλοξενία, διανυκτερεύσεις, την υποστήριξη του προγράμματος της επίσκεψης και τις εσωτερικές μετακινήσεις των συμμετεχόντων και την αεροπορική μεταφορά ενός εκ των τεσσάρων συμμετεχόντων.

 

 

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα