Ο τουρισμός περιπέτειας στην Ελλάδα προωθείται στο Ηνωμένο Βασίλειο | Συνεργασία ΕΟΤ και ATAS

10 Mar 2023, 10:20 | ΕΟΤ

TornosNews.gr

Ο τουρισμός περιπέτειας στην Ελλάδα προωθείται στο Ηνωμένο Βασίλειο | Συνεργασία ΕΟΤ και ATAS

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη συνεργασία του ΕΟΤ με την Association of Touring & Adventure Suppliers (ΑΤΑS), που συγκεντρώνει τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες στα ταξίδια περιπέτειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, γνωστοποίησε η διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία Ελένη Σκαρβέλη.

 Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να είναι κάτι περισσότερο από ένας προορισμός για ήλιο και θάλασσα, δήλωσε η κυρία Σκαρβέλη, τονίζοντας ότι η συνεργασία με την ATAS θα φέρει στο επίκεντρο τον τουρισμό περιπέτειας στη χώρα μας. Το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε, είναι η κορυφαία αγορά προέλευσης τουριστών της Ελλάδας και, ως εκ τούτου, η χώρα μας πρέπει να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά, βοηθώντας τους ταξιδιωτικούς πράκτορες που προωθούν ταξίδια περιπέτειας να πουλήσουν τον προορισμό.

Προς αυτή την κατεύθυνση, έχει δημιουργηθεί ο νέος ιστότοπος supportablegreece.co.uk, ο οποίος προωθεί ταξιδιωτικές επιλογές για όσους αναζητούν τη φύση, την άγρια ​​ζωή ή τρόπους να βιώσουν καλύτερα τη ζωή στις τοπικές κοινωνίες.

Η στρατηγική αυτή στοχεύει επίσης να επεκτείνει την τουριστική περίοδο - ακόμη και στον χειμώνα.

Η Ελλάδα απολαμβάνει μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας, κάτι που ευνοοεί τον τομέα των περιηγήσεων και της περιπέτειας, δήλωσε η κυρία Σκαρβέλη, αναφέροντας δραστηριότητες όπως η ποδηλασία, η αναρρίχηση, η ιστιοπλοΐα, το περπάτημα και η παρατήρηση πουλιών.

Οι γαστρονομικές περιηγήσεις, επίσης, μπορούν να οδηγήσουν τους επισκέπτες να εξερευνήσουν αμπελώνες ή να παρακολουθήσουν μαθήματα μαγειρικής.

Ως προς την εφετινή χρονιά η διευθύντρια του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε ότι κρατήσεις για το 2023 φαίνονται «πολύ θετικές» με τις απευθείας πτήσεις να ξεκινούν πριν από το Πάσχα. Ο Ιανουάριος, τόνισε, έχει αποδειχθεί πολύ καλός για έγκαιρες κρατήσεις, προσθέτοντας ότι οι πωλήσεις ξεπέρασαν τους αριθμούς του 2019.

Και κατέληξε: «Δεν νομίζω ότι το αυξανόμενο κόστος ζωής θα επηρεάσει τις κρατήσεις, αλλά οι ταξιδιώτες θα έχουν πιθανώς μεγαλύτερες προσδοκίες για τις διακοπές τους και είμαι σίγουρη ότι η Ελλάδα θα τις εκπληρώσει».

Η Claire Brighton, account director της ATAS, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία με τον ΕΟΤ, τονίζοντας ότι τα μέλη της είναι σε θέση να παρουσιάσουν μια μεγάλη ποικιλία από υπέροχους προορισμούς με ατελείωτες ευκαιρίες για συναρπαστικές περιηγήσεις και περιπετειώδεις διακοπές.

«Είναι τόσο θετικό να ακούμε από τον ΕΟΤ και τα άλλα μέλη μας για υψηλές πωλήσεις την περίοδο αιχμής και για ενθαρρυντικές κρατήσεις για το 2023 και το 2024. Τα μέλη μας είναι πρόθυμα να βοηθήσουν τους πράκτορες να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτόν τον αναπτυσσόμενο τομέα", κατέληξε.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα