Ο ΕΟΤ στην έκθεση TTRI της Ρουμανίας | Αυξημένες προκρατήσεις έναντι και του 2019

06 Mar 2023, 10:14 | ΕΟΤ

TornosNews.gr

Ο ΕΟΤ στην έκθεση TTRI της Ρουμανίας | Αυξημένες προκρατήσεις έναντι και του 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Iδιαιτέρως θετικά ήταν τα μηνύματα που εισέπραξε ο ΕΟΤ για την φετινή τουριστική περίοδο, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTRI Ρουμανίας η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι 23-26 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων της Ρουμανίας η Ελλάδα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει κατά την τουριστική περίοδο του 2023 καθώς οι κρατήσεις είναι ήδη καλύτερες από πέρυσι και σε υψηλότερο επίπεδο από το 2019.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 108 τ.μ. και την συμμετοχή 12 συνεκθετών (Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Κρήτης, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, τον Δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Τρικάλων και τις Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Grecotel και Zeus International).

Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε η Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία κα Σοφία Γραμματά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και βουλευτής του Ρουμανικού Κοινοβουλίου κος Ντράγκος Γαβριήλ Ζησόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας κος Dumitru Luca και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Μολδαβίας κος Ion Alexe, ο Γραμματέας του Ελληνορουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κος Ιωάννης Αλφιέρης κ.α.

Η Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Ρουμανίας διοργάνωσε σειρά δράσεων στο περίπτερο του ΕΟΤ οι οποίες για άλλη μια χρονιά κατέστησαν την Ελλάδα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος κοινού και επαγγελματιών που επισκέφθηκαν την έκθεση.

Συναντήσεις B2B

Πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη εκδήλωση επαγγελματικών συναντήσεων (B2B) διάρκειας 4 ωρών, με τη συμμετοχή 80 περίπου τουριστικών επιχειρήσεων από την Ελλάδα και την Ρουμανία, η οποία αποτέλεσε το μεγαλύτερο επιχειρηματικό-επαγγελματικό γεγονός της έκθεσης.

Το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας (προϊστάμενος ο κ.Γεώργιος Σταφυλάκης) έγινε αποδέκτης θερμών συγχαρητηρίων από τις ελληνικές και ρουμανικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν ενώ έγινε και ειδική αναφορά για την εκδήλωση από την Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας η οποία ήδη από πέρυσι έχει χαρακτηρίσει την πρωτοβουλία του ΕΟΤ ως βέλτιστη πρακτική την οποία θέλει και η ίδια να εφαρμόσει για την ανανέωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Ρουμανίας.

Οι άλλες δράσεις που υλοποιήθηκαν από το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας ανέδειξαν την Ελλάδα και τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ρουμανίας και περιελάμβαναν:

• Ρεπορτάζ στο περίπτερο του ΕΟΤ από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της Ρουμανίας (Κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVR, το πρώτο στη γενική τηλεθέαση τηλεοπτικό δίκτυο Antena 1, το Prima Tv και το δεύτερο στην κατηγορία των ειδησεογραφικών δικτύων Realitatea Plus) μετά από σχετική πρόσκληση του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας.

• Βράβευση νέων και ιδιαίτερα αξιόλογων τουριστικών Blogs της Ρουμανίας στο περίπτερο του ΕΟΤ μετά από σχετικό διαγωνισμό.

• Ειδική βράβευση του διάσημου ραδιοφωνικού παραγωγού και δημοσιογράφου κ. Daniel Buzdugan από την Περιφέρεια Κρήτης, μετά από πρόταση του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας, για την μεγάλη προσφορά του στην προβολή της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα