Η Ελλάδα πρώτη σε ζήτηση αεροπορικών πακέτων ταξιδιών στην Ουγγαρία
27 Jun 2022, 10:50 | ΕΟΤ
TornosNews.gr
Εικόνες και χρώματα Ελλάδας στολίζουν μέχρι την 1η Ιουλίου το μεγάλο πάρκο της Βουδαπέστης Hunyádi και προκαλούν τους επισκέπτες του να «γευτούν» ονειρεμένες ελληνικές διακοπές. Προοπτική που φαίνεται να δελεάζει πολλούς Ούγγρους τουρίστες καθώς ήδη η Ελλάδα αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό των Ούγγρων στα αεροπορικά καλοκαιρινά πακέτα ταξιδίων.
Η Ελλάδα είναι φέτος η τιμώμενη χώρα στο Φεστιβάλ των Εθνών (Festival of Nations ) της Βουδαπέστης. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε μια εξαιρετική εκδήλωση με έκθεση φωτογραφίας ελληνικών προορισμών, στο μεγάλο πάρκο της Βουδαπέστης τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το Σάββατο 18 Ιουνίου. Η εκδήλωση και η έκθεση φωτογραφίας, συνδιοργανώθηκαν από το Γραφείο Εμπορικών & Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βουδαπέστη και την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστρίας (στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει και η Ουγγαρία) σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο του 6ουΔιαμερίσματος της ουγγρικής πρωτεύουσας.
Το ιδιαίτερα πολυπληθές κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους ελληνικούς προορισμούς από το infostand του ΕΟΤ και από τα stands διοργανωτών ταξιδίων, οι οποίοι τόνισαν την ιδιαίτερα ανοδική πορεία των φετινών κρατήσεων προς τη χώρα μας.
Ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Παντζόπουλος, εγκαινιάζοντας την εκδήλωση, τόνισε τους στενούς θερμούς δεσμούς φιλίας των δύο λαών, απευθύνοντας πρόσκληση στους επίσημους προσκεκλημένους και στο κοινό να επισκεφθούν τη χώρα μας, να γίνουν κοινωνοί της πασίγνωστης ελληνικής φιλοξενίας και να απολαύσουν μοναδικές βιωματικές εμπειρίες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες της Ουγγαρίας, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, όπως ο Αντιπρόεδρος της ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης Dr . Lájos Oláh και ο Δήμαρχος του 6ου Διαμερίσματος Βουδαπέστης κ. Tamás Soproni, στελέχη γνωστών διοργανωτών ταξιδίων και δημοσιογράφοι ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Σύμβουλος ΟΕΥ κ. Μαρινόπουλος, ο επιστημονικός συνεργάτης του Γραφείου ΟΕΥ κ. Φλουρής, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας κα Σκαλτσή και ο κ. Ραφαλιάς (Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας).
Η εντυπωσιακή υπαίθρια φωτογραφική έκθεση, παρουσιάζει γνωστές και άγνωστες στο ευρύ κοινό γωνιές της Ελλάδας και αποτελεί για ένα δεκαήμερο πόλο έλξης για διακοπές στη χώρα μας.
Το απογευματινό πρόγραμμα περιλάμβανε διαδραστικά Workshop με θέμα την Ελλάδα για παιδιά και ενήλικες, μουσικοχορευτική εκδήλωση (από την ελληνική ομογένεια Ουγγαρίας) και προβολή του διαφημιστικού film του ΕΟΤ «Greece – You will want to stay forever» ως εισαγωγή της γνωστής ταινίας «MammaMia».
Το ιδιαίτερα πολυπληθές κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους ελληνικούς προορισμούς από το infostand του ΕΟΤ και από τα stands διοργανωτών ταξιδίων, οι οποίοι τόνισαν την ιδιαίτερα ανοδική πορεία των φετινών κρατήσεων προς τη χώρα μας.
διαβάστε ακόμα
-
Συνεργασία Visit Greece-Wego: Η Ελλάδα πιο κοντά στους ταξιδιώτες από τη Μ. Ανατολή 17/08 | 11:45
-
Visit Greece | Νέο κανάλι στο Viber και νέα αυτοκόλλητα για τις πιο δροσερές καλοκαιρινές συνομιλίες 17/08 | 10:18
-
Ολλανδικά και βελγικά ΜΜΕ αποθεώνουν την Ελλάδα 10/08 | 13:50
-
Η Ελλάδα «Αγαπημένη Χώρα» στα αμερικανικά ταξιδιωτικά βραβεία «The Trazees» 2022 08/08 | 10:41
-
Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ 28/07 | 11:43
-
National Geographic Traveller Food Festival: Η ελληνική κουζίνα εντυπωσίασε το Λονδίνο 21/07 | 11:16
-
Προβολή των Σπετσών στη Daily Mail για πολιτιστικό και τουρισμό πολυτελείας 07/07 | 11:53
-
EOT: Επείγουσες προσλήψεις δύο υπαλλήλων στο Παρίσι λόγω "αυξημένης ζήτησης για την Ελλάδα στη γαλλική αγορά" 06/07 | 12:29
-
Taste of Athens στο Ζάππειο | Με την υποστήριξη του ΕΟΤ και της AEGEAN 06/07 | 11:21
-
Γυρίσματα στην Αθήνα για το Hollands Next Top Model και φωτογράφηση για το Vogue Ολλανδίας 05/07 | 12:50
δημοφιλέστερα
- 1 Τουρισμός ευεξίας | Στα 1,25 τρισ.δολάρια η αξία της αγοράς παγκοσμίως το 2027 17.08.2022 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
- 2 Τουρισμός 2022 | Παγκόσμια μελέτη: Η ακρίβεια "καπέλωσε" και τον τουρισμό - Πιο σημαντική η τιμή από την ποιότητα! 17.08.2022 | ΤΑΣΕΙΣ
- 3 Το πρόβλημα της στέγασης και το παράδειγμα της Ιαπωνίας 18.08.2022 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ
- 4 Αρχαιολογική έρευνα στα αινιγματικά «σπίτια των δράκων» 17.08.2022 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- 5 Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Χαλκιδική 18.08.2022 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 Έρχεται κύμα καύσωνα - Τι προβλέπεται για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση 17.08.2022 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 7 Έρευνα: Η κακοκαιρία επηρεάζει τις αναμνήσεις από τις διακοπές – Περισσότερες αρνητικές κριτικές σε... βροχερές ημέρες 17.08.2022 | ΤΑΣΕΙΣ
- 8 Η οικονομία της Ταϊλάνδης στηρίζεται στην ανάκαμψη του τουρισμού 18.08.2022 | ΚΟΣΜΟΣ
- 9 Σταθερά ανερχόμενο το τουριστικό ρεύμα από το Βέλγιο 18.08.2022 | ΑΓΟΡΕΣ
- 10 Συνεργασία Emirates – AEGEAN για συνδεσιμότητα του Ντουμπάι με 8 ελληνικούς προορισμούς 16.08.2022 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ