Διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

10 Sep 2021, 12:11 | ΕΟΤ

TornosNews.gr

Διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τρεις υψηλού επιπέδου διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, έθεσε υπό την αιγίδα του ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, στο πλαίσιο της υποστήριξής του σε δράσεις και πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το εμπλουτισμένο ελληνικό τουριστικό προϊόν και παράλληλα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Πρόκειται για τη διεθνή αθλητική διοργάνωση water polo «Beachpolistas World Tour 2021», το «Epidavros Action» και τον 1ο Διεθνή Αγώνα Σφαιροβολίας στη Σίφνο.   

Ειδικότερα, στις 23 Ιουλίου ξεκίνησε το «Beachpolistas World Tour 2021», μια παγκοσμίου ενδιαφέροντος αθλητική διοργάνωση με αγώνες water polo στη θάλασσα και σε λίμνες, που πραγματοποιείται επίσης υπό την αιγίδα της International Beach Water Polo Association (IBWPAS). Στόχος της είναι η ανάπτυξη και η προώθηση του υγρού στίβου, συνδυάζοντας τον αθλητικό τουρισμό με την εξέλιξη των περισσότερων από 2.000 επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών που λαμβάνουν μέρος σε αυτήν. Η έναρξη της διοργάνωσης δόθηκε με αγώνες στη λίμνη Πλαστήρα στο διάστημα 23-25 Ιουλίου, ενώ ακολούθησαν αντίστοιχοι αγώνες στο Zadar της Κροατίας (20-22 Αυγούστου), στον Πειραιά (27-29 Αυγούστου) και στην Χαλκίδα (3-5 Σεπτεμβρίου). Η συνέχεια θα δοθεί στο Puerto Escondido του Μεξικού (26-28 Νοεμβρίου), στην Μελβούρνη της Αυστραλίας (Ιανουάριος 2022), στο Iquique της Χιλής (11-13 Φεβρουαρίου 2022) και στο Long Beach των ΗΠΑ (Ιούνιος 2022), με τον μεγάλο τελικό να πραγματοποιείται στην Κέρκυρα τον Ιούλιο του 2022. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης ενδέχεται να συμπληρωθεί και με αγώνες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Το «Epidavros Action» διοργανώνεται στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου από τον Δήμο Επιδαύρου, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την εταιρεία whynot. Πρόκειται για μια διεθνή αθλητική εκδήλωση τριάθλου, aquathlon, κολύμβησης και τρεξίματος με κέντρο την Αρχαία Επίδαυρο, που διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία από το 2014. Στη διοργάνωση αναμένεται να λάβουν μέρος αθλητές από την Ελλάδα, τις χώρες των Βαλκανίων, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία, ενώ σε αυτήν περιλαμβάνονται επίσης δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα για παιδιά και νέους, ηλικίας 6-18 ετών. Η δράση προσελκύει σημαντικό αριθμό αθλητών και συνοδών στην περιοχή, συμβάλλοντας σημαντικά στην περαιτέρω προβολή της, με την παράλληλη ανάδειξη του φυσικού κάλλους αλλά και των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων της.

Τέλος, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου διεξάγεται ο 1ος Διεθνής Αγώνας Σφαιροβολίας στη Σίφνο, μια ακόμη διοργάνωση του στίβου των Κυκλάδων με διεθνή χαρακτήρα μετά το meeting Συνθέτων Αγωνισμάτων Portarathlon, το οποίο πραγματοποιείται επίσης υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι αθλητές, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι η ενδυνάμωση και περαιτέρω ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στις Δυτικές Κυκλάδες με την ταυτόχρονη προσέλκυση επισκεψιμότητας  αθλητικών ομάδων από το εξωτερικό. Ο αγώνας, που θα λάβει χώρα σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στον Αρτεμώνα της Σίφνου, θα περιλαμβάνει το κλασικό αγώνισμα της σφαιροβολίας για τις κατηγορίες Αντρών και Γυναικών, ενώ θα πλαισιωθεί με εκδηλώσεις, ομιλίες, αλλά και αθλητικές δράσεις για παιδιά.  

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα