ΕΟΤ Πολωνίας: Προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Κρήτη

28 Feb 2020, 13:57 | ΕΟΤ

TornosNews.gr

ΕΟΤ Πολωνίας: Προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Κρήτη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι ομορφιές του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη και η Κρητική φιλοξενία μάγεψαν τους Πολωνούς Tour Operators, bloggers και δημοσιογράφους, οι οποίοι επισκέφτηκαν το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη στην Κρήτη μεταξύ 22 και 25 Φεβρουάριου.

Το ταξίδι εξοικείωσης οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας ΕΟΤ Πολωνίας και σε συνεργασία με την εταιρία Α.Κ.Ο.Μ.Μ. - Ψηλορείτης Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας του ΕΟΤ για την προβολή των εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων που προσφέρει η χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Με στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την άμβλυνση  της εποχικότητας, ακόμη και σε δημοφιλείς προορισμούς όπως είναι η Κρήτη, οι συμμετέχοντες στο Fam Trip είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ευρεία γκάμα πολιτιστικών, αθλητικών, περιβαλλοντικών και πολλών άλλων ενναλακτικών μορφών δραστηριοτήτων, που έχει να προσφέρει στους επισκέπτες του το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν η ανάδειξη του ανεξάντλητου πολιτιστικού και φυσικού πλούτου του Γεωπάρκου Ψηλορείτη. Πρόκειται για έναν ιδιαιτέρως ελκυστικό προορισμό για τον επισκέπτη, που δεν είναι ακόμη ευρέως γνωστός στους Πολωνούς τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί της Κρήτης.

Το Γεωπάρκο Ψηλορείτη πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει μια νέα πρόταση και να αναδειχθεί σε ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό για τους Πολωνούς  στα επόμενα χρόνια, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου, δεδομένου ότι την τελευταία 3ετία η Πολωνία έχει αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες πλέον αγορές προσέλευσης τουριστών στη χώρα μας καταλαμβάνοντας την 6η θέση στον αριθμό των αφίξεων το 2019, σημαντικός αριθμός Πολωνών τουριστών- που αυξάνεται διαρκώς- επιλέγει την Κρήτη.

Κατά την τελετή υποδοχής, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη, η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Πολωνίας, κ. Νικολέττα Νικολοπούλου, επεσήμανε ότι η γνωριμία των Πολωνών με το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας στη Πολωνία.

Το πλούσιο πρόγραμμα της επίσκεψης, περιλάμβανε, μεταξύ άλλω, επισκέψεις σε μουσεία, εκκλησίες, οινοποιεία, μονάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, σε δημοτικούς πολιτιστικούς χώρους, στα παραδοσιακά τοπικά καφενεία και εστιατόρια, σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις ενναλακτικού τουρισμού, καθώς και σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους και στα εκθαμβωτικά φυσικά αξιοθέατα της περιοχής.

Οι Πολωνοί επισκέπτες, ήταν ενθουσιασμένοι με την ομορφιά του τόπου σε συνδυασμό με την μοναδική φιλοξενία των κατοίκων του και συμφώνησαν όλοι, ότι η επίσκεψη στο Γεωπάρκο Ψηλορείτη ήταν μια αξέχαστη για αυτούς εμπειρία.

Όπως δήλωσαν, την εμπειρία τους αυτή θα την μεταδώσουν τόσο στους επαγγελματικούς τους συνεργάτες, αλλά και στους συμπατριώτες τους, γιατί «το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη είναι ένας προορισμός που προσφέρει μοναδικές και διαφορετικές επιλογές.            

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα