Αποκάλυψη: Διαδικτυακή επίθεση στο Γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο

31 Oct 2019, 10:14 | ΕΟΤ

Σοφία Κοντογιάννη

Αποκάλυψη: Διαδικτυακή επίθεση στο Γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα περίεργο γεγονός κλήθηκε να αντιμετωπίσει πριν από λίγες ημέρες ένα από τα σημαντικότερα γραφεία εξωτερικού του ΕΟΤ.

Πρόκειται για το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο που έχει στην αρμοδιότητα του τις αγορές της Βρετανίας και της Ιρλανδίας το οποίο δέχθηκε διαδικτυακή επίθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταθέσει αίτημα εγκατάστασης λογισμικού εκκαθάρισης των επιθέσεων το οποίο και εγκρίθηκε από την κεντρική υπηρεσία του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, η BVR Ltd., εταιρεία συντήρησης και παρακολούθησης του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών του γραφείου ενημέρωσε σχετικά ότι πρόσφατα ο server του γραφείου του ΕΟΤ στο Λονδίνο δέχθηκε διαδικτυακή επίθεση, με συνέπεια να προσβληθεί όλο το δίκτυο του και ως εκ τούτου, να συντρέχει άμεση ανάγκη εγκατάστασης λογισμικού εκκαθάρισης των επιθέσεων.

Συγκεκριμένα, επί δύο εβδομάδες το εν λόγω γραφείο αντιμετώπιζε δυσλειτουργία στο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών, κυρίως όσον αφορά στην ηλεκτρονική επικοινωνία με εξωτερικούς συνεργάτες. Εξαιτίας της διαδικτυακής επίθεσης που προαναφέρθηκε, οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail) της Υπηρεσίας είχαν χαρακτηριστεί blacklisted από τα δίκτυα και domain πλήθους παραληπτών, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η επικοινωνία με ηλεκτρονικά μηνύματα e-mail, καθώς δεν τα ελάμβαναν ποτέ και μπλοκάρονταν από τους server τους, ενώ επίσης το γραφείο ελάμβανε καθημερινά εκατοντάδες μηνύματα spam από Κίνα και Ινδία, τα οποία εμφανίζονταν στην κεντρική σελίδα του Outlook.

Η κατάσταση ενόψει και της διεθνούς τουριστικής Έκθεσης WTM 2019 κρίθηκε έκτακτη για την καταστολή και εξουδετέρωση των διαδικτυακών επιθέσεωνια καθώς και την άμεση αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των υπολογιστών και της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του γραφείου.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα