2020: Έτος Ελληνικού Τουρισμού - Οι προτεραιότητες της νέας Διοίκησης του ΕΟΤ

02 Sep 2019, 15:08 | ΕΟΤ

TornosNews.gr

2020: Έτος Ελληνικού Τουρισμού - Οι προτεραιότητες της νέας Διοίκησης του ΕΟΤ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τις στρατηγικές κατευθύνσεις  της νέας διοίκησης του ΕΟΤ για την προστασία και την ενίσχυση της θετικής  εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, περιέγραψε η Πρόεδρος του ΕΟΤ κ Άντζελα Γκερέκου κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ., παρουσία του νέου Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ Δημήτρη Φραγκάκη .

Η Κα Γκερέκου αφού συνεχάρη τα νέα μέλη του Δ.Σ. και ιδιαιτέρως τον Γ.Γ. ΕΟΤ κ Δημήτρη Φραγκάκη «για την τοποθέτησή του στον σημαντικό αυτόν φορέα για τη χώρα και την ελληνική οικονομία» κατέθεσε συνοπτικά τις προτάσεις της για το πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΤ « στη νέα εποχή που ξεκίνησε για τη χώρα μας». 

Η Πρόεδρος έθεσε ως άμεση  προτεραιότητα της νέας Διοίκησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού,   την ανακήρυξη του έτους 2020 ως «Έτος Ελληνικού Τουρισμού»  με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΕΟΤ. 

Και αναφέρθηκε στην « ενιαία ατζέντα» προβολής της Ελλάδας, που βασίζεται στο τρίπτυχο: Αειφόρος ανάπτυξη σε συνδυασμό με καινοτόμες τεχνολογικές δυνατότητες και εξειδίκευση ανά Περιφέρεια. 

Κύριος στόχος του νέου πλαισίου λειτουργίας του ΕΟΤ είναι η αύξηση των εσόδων ανά επισκέπτη με:   

Τη διαμόρφωση σύγχρονων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών και την μεθοδική προβολή τους  για καλύτερα και μετρήσιμα αποτελέσματα. 

Την ενίσχυση  και προβολή  και των 13 Περιφερειών, στην προώθηση του θεματικού τουρισμού, και συνολικά της Ελλάδας ως τόπου διοργάνωσης μεγάλων πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωνικών γεγονότων διεθνούς χαρακτήρα.

Τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής τουριστικής πρότασης διεθνώς, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Η  Πρόεδρος,  κλείνοντας την τοποθέτησή της, υπογράμμισε ότι:  «Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε κοντά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με τις προτάσεις και τις δημιουργίες τους, ώστε μαζί με πρόσωπα διεθνούς κύρους να συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη προώθηση του ελληνικού τουρισμού και στην ενίσχυση της οικονομίας με διαφάνεια και μεθοδικότητα».

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα