Συζήτηση στο υπουργείο Τουρισμού: Πώς θα αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός

27 Aug 2019, 16:08 | ΕΟΤ

TornosNews.gr

Συζήτηση στο υπουργείο Τουρισμού: Πώς θα αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την ανάγκη κατάρτισης  θεσμικού πλαισίου για τον ιατρικό τουρισμό συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο Υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΙΤΟΥΡ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στις μεγάλες προοπτικές που έχει η χώρα για να αναπτυχθεί στον συγκεκριμένο τομέα αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης μέσω της οργανωμένης, συστηματικής και συντονισμένης προσπάθειας στον ιατρικό τουρισμό.

Ο Υπουργός  κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί έναν από τους ισχυρούς πυλώνες  του νέου επαναπροσανατολισμένου μοντέλου ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και συμπόρευσης όλων των φορέων που σχετίζονται με τον κλάδο. Ο Τουρισμός ευεξίας καθώς και ο Ιαματικός-Ιατρικός Τουρισμός είναι σύνθετα προϊόντα που στηρίζονται στη δημιουργία εμπιστοσύνης μέσω της πιστοποίησης των υπηρεσιών αλλά και στις εξαιρετικής κλιματικές συνθήκες που η χώρα μας προσφέρει.

Κορυφαία προτεραιότητα στο νέο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό χαρακτήρισε την  ανάπτυξη του τουρισμού υγείας  ο Υφυπουργός κ. Μ. Κόνσολας  τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει σχέδιο  που περιλαμβάνει την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού Υγείας, σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί, τη διαμόρφωση αναπτυξιακών κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού Υγείας και τη δημιουργία Cluster συνεργατικών σχηματισμών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία, αλλά και με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι παρευρισκόμενοι στην συνάντηση συμφώνησαν στο ότι ο ιατρικός τουρισμός σε όλο το εύρος του  θα αποδώσει υπεραξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, θα ενισχύσει συνολικά τον κλάδο και την εθνική οικονομία και θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη στην χώρα.

Σχετικά με την κατάρτιση του θεσμικού πλαισίου, αποφασίστηκε να συσταθεί μία ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων και της ΕΛΙΤΟΥΡ, με στόχο τη διαμόρφωση ενός πλαισίου προτάσεων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τουρισμός Υγείας: Τι είπε ο κ.Πατούλης

Στην τοποθέτηση του ο κ. Πατούλης τόνισε την ανάγκη επένδυσης στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, όπως είναι ο θεματικός τουρισμός με έμφαση στον τουρισμό Υγείας, επισημαίνοντας την υψηλή ποιότητα του ιατρικού προσωπικού αλλά και τις υποδομές που διαθέτει η Ελλάδα. Σε αυτή την κατεύθυνση υπογράμμισε πως θα εργαστεί με σχέδιο και στρατηγική και από τη νέα του θέση του Περιφερειάρχη, για να ισχυροποιηθεί η προσπάθεια για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση του λεκανοπεδίου. 

«Ζούμε στη χώρα που γέννησε την Ιπποκράτεια θεώρηση και αυτό το brand name οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε και να το μεταλαμπαδεύσουμε» τόνισε και πρόσθεσε: « Στην ΕΛΙΤΟΥΡ συμμετέχουν σημαντικοί και καταξιωμένοι εκπρόσωποι του υγειονομικού δυναμικού της χώρας με στόχο την τόνωση της δυναμικής του αναπτυσσόμενου τομέα του ιατρικού τουρισμού, της ευεξίας και της καλής διαβίωσης. Αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας και συμβάλλει στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της». 

Όπως υπογράμμισε ήδη έχουν γίνει πολλές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση μέσα από θεματικά συνέδρια σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και συνεργασίες με σημαντικούς ιατρικούς φορείς από την Αμερική, την Κίνα και άλλες χώρες.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την πεποίθηση πως ο τουρισμός Υγείας θα αποδώσει υπεραξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, θα ενισχύσει συνολικά τον κλάδο και την εθνική οικονομία με πολλαπλά οφέλη για την  χώρα και τους πολίτες.

Ο υπουργός Τουρισμού  υπογράμμισε πως ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί έναν από τους ισχυρούς πυλώνες  του νέου επαναπροσανατολισμένου μοντέλου ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και συμπόρευσης όλων των φορέων που σχετίζονται με τον κλάδο, με στόχο μεταξύ άλλων και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.  

Κορυφαία προτεραιότητα στο νέο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό χαρακτήρισε την  ανάπτυξη του τουρισμού υγείας  ο υφυπουργός, Μ. Κόνσολας  τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει σχέδιο  που περιλαμβάνει την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού υγείας. 

Την ΕΛΙΤΟΥΡ εκπροσώπησαν επίσης ο Γ.Γ. κ. Πέτρος Μαμαλάκης, Ιδρυτής του Vitabooking.com, τα μέλη του Δ.Σ και τομεάρχες, κ.κ. Κωνσταντίνος Πάντος, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Νικόλαος Κουβελάς, Πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster, ο καθηγητής Δερματολογίας Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Γιώργος Κακουλίδης, Σύμβουλος Διοίκησης της Οpen Ηealth Αlliance, Παρασκευή Πάκα, Διευθύντρια International Marketing του Ομίλου Euromedica, Ηλέκτρα Παπαζάχου, Νομικός Σύμβουλος Ιατρικό Αθηνών, Γιώργος Σώρας, International Network Manager Ομίλου Υγεία, Ηρώ Λιαναντωνάκη, Υπεύθυνη Τμήματος Διεθνών Ασθενών ΙΑΣΩ και Αγνή Πάντου, Ιατρός – Επιστημονικός συνεργάτης Ερευνητής ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών.

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα