ΕΟΤ: Το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Πληροφοριών και Συνοριακών Σταθμών

05 Jun 2019, 10:09 | ΕΟΤ

Σοφία Κοντογιάννη

ΕΟΤ: Το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Πληροφοριών και Συνοριακών Σταθμών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Καθορίστηκε από τον ΕΟΤ το ωράριο για το προσωπικό των Γραφείων Πληροφοριών καθώς και των Γραφείων Συνοριακών Σταθμών Δοϊράνης και Προμαχώνα.

Για τα παραπάνω γραφεία  εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία, με ώρες εργασίας ανά ημέρα οκτώ 8 και συνολικά σαράντα 40 ανά εβδομάδα.

Κατ’ εξαίρεση, για το προσωπικό των Γραφείων Πληροφοριών Ακρόπολης και Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» εφαρμόζεται εξαήμερη εργασία, με ώρες εργασίας ανά ημέρα 6 ώρες και 40 λεπτά και συνολικά σαράντα 40 ανά εβδομάδα.

Τα Γραφεία λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων εορτών και Σαββατοκύριακου, πλην της 1ης Ιανουαρίου, της Κυριακής του Πάσχα και της 25ης Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Το προσωπικό των Γραφείων δικαιούται αποζημίωση εργασίας για απογευματινή υπερωριακή απασχόληση και εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες. Επιπλέον, δικαιούται την κανονική άδεια που αντιστοιχεί σε εξαήμερη εβδομαδιαία εργασία, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Υπαλληλικό Κώδικα, δηλαδή, από 24 έως 30 ημέρες ανά έτος, ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας.

Το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων διαμορφώνεται, εφεξής, ως κάτωθι: Από Δευτέρα έως Σάββατο: 08.00 – 21.00 και Κυριακή και αργίες: 09.00 – 18.00 . Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις βάρδιες των υπαλλήλων καταρτίζεται σε εβδομαδιαία βάση, με ευθύνη του υπεύθυνου του Γραφείου και γνωστοποιείται στο εποπτεύον Τμήμα Συντονισμού και Υποστήριξης Υπηρεσιών Εσωτερικού του ΕΟΤ.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα