Ε.Κουντουρά: Συναντήσεις για απευθείας αεροπορική σύνδεση Σαγκάη-Αθήνα

17 Jan 2019, 14:27 | ΕΟΤ

TornosNews.gr

Ε.Κουντουρά: Συναντήσεις για απευθείας αεροπορική σύνδεση Σαγκάη-Αθήνα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο του στρατηγικού ανοίγματος της κινεζικής αγοράς και με στόχο την άμεση ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Ελλάδα, συναντήθηκε στη Σαγκάη με τον κ. Hong Liang Zhao, Πρόεδρο της Juneyao Air, της μεγαλύτερης ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας της Κίνας.

Η κα Κουντουρά διαπραγματεύτηκε τη δρομολόγηση της νέας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σαγκάη- Αθήνα. Αναφέρθηκε στο πετυχημένο παράδειγμα  της πτήσης Πεκίνο-Αθήνα, που ξεκίνησε το 2017 και έχει λειτουργήσει ως καταλύτης στην άνοδο της τουριστικής κίνησης από την Κίνα κατά 70%, καθώς και στις νέες παροχές του ΔΑΑ «Ελ.Βενιζέλος» για τη διευκόλυνση των Κινέζων ταξιδιωτών.

Η διοίκηση της Juneyao Air δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στενά με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη δρομολόγηση της νέας αεροπορικής σύνδεσης εντός του 2019.

Το εγχείρημα της αεροπορικής σύνδεσης έχει δεσμευτεί να στηρίξει επίσης σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Σαγκάης, καθώς και το σύνολο των κινεζικών ταξιδιωτικών και εμπορικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Κίνας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Συμβουλίου Εμπορίου, του μόνιμου Ελληνικού Περιπτέρου στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Αττικής,κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, και η Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ, κα Αγγελική Χονδροματίδου. Επίσης, υπογράφτηκε παρουσία της Υπουργού μνημόνιο συνεργασίας του Ελληνικού Συμβουλίου Εμπορίου και της Juneyao Air για την υποστήριξη των εμπορευματικών μεταφορών ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων προς την αγορά της Σαγκάης.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα