Ομοσπονδία Καταλυμάτων Κνωσσός | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ισονομία για συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού

27 Sep 2022, 10:48 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

Ομοσπονδία Καταλυμάτων Κνωσσός | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ισονομία για συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί αρωγός στους τουριστικούς επιχειρηματίες διαμονής, η συμβολή των οποίων στην εν γένει τουριστική δραστηριότητα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της, θεσμοθετώντας κανόνες ισονομίας σε συνθήκες υγειούς ανταγωνισμού και όχι αθέμιτου. Αυτό τονίζει στο μήνυμά του για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Αν. Κρήτης «ΚΝΩΣΣΟΣ» Γεώγιος Χριστοδουλάκης

Αναλυτικά η δήλωση:

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για το 2022 συμπίπτει με τη λήξη της πανδημίας και την επιστροφή σε κανονικότητα.

Φέτος περισσότερο από ποτέ διαπιστώσαμε, σύσσωμη η κοινωνία, την ανάγκη της τουριστικής δραστηριότητας σε οικονομικό, κοινωνικό αλλά και συναισθηματικό τομέα.

Όμως η μαζική επιστροφή στο τουριστικό ρεύμα ανέδειξε κάποιες αδυναμίες, για τις οποίες θα πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις, προκειμένου το αυγό του φιδιού να μην εκκολαφτεί  και έτσι να διασφαλίσουμε την υγιή και απρόσκοπτη τουριστική δραστηριότητα και για τα επόμενα χρόνια.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η  Τοπική αυτοδιοίκηση και το  Κεντρικό Κράτος να παρέχουν υποδομές και υπηρεσίες  εφάμιλλές και σε αντιστοιχία με το τουριστικό ρεύμα του νησιού μας που  θα αναδείξουν και θα ενισχύσουν  τις ιδιαιτερότητες του.

Η Πολιτεία θα πρέπει να σταθεί αρωγός στους τουριστικούς επιχειρηματίες διαμονής, η συμβολή των οποίων στην εν γένει τουριστική δραστηριότητα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της, θεσμοθετώντας κανόνες ισονομίας σε συνθήκες υγειούς ανταγωνισμού και όχι αθέμιτου.

Τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, δωμάτια, τουριστικές επαύλεις και κατοικίες με άδεια λειτουργίας ΕΟΤ, περίπου σαράντα χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια από τις πλέον κοσμοπολίτικες παραλίες και χειμερινά θέρετρα έως το τελευταίο χωριό της ενδοχώρας, επενδύοντας με ιδιωτικά κεφάλαια στην αναβάθμιση των υπηρεσιών τους, στην συνεχή εκπαίδευση των αυτοαπασχολούμενων επιχειρηματιών και στην πιστοποιημένη αναγνωσιμότητα των υπηρεσιών τους,  κάτι που συμβάλει στην σημαντική ενίσχυση του  εθνικού ΑΕΠ .

Πρόκειται για επιχειρήσεις με εξαιρετικά μικρή δυναμικότητα κλινών αλλά μεγάλη δυναμική στους σταθερά επαναλαμβανόμενους πελάτες λόγω της χαρακτηριστικής αίσθησης φιλοξενίας που δημιουργούν και τις διαπροσωπικές σχέσεις που αναπτύσσουν με τους επισκέπτες τους.

Ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα που αντιμετώπισαν φέτος οι επιχειρήσεις ήταν η έλλειψη ειδικευμένου ή μη προσωπικού. Ευχόμαστε το 2023 να μην υφίσταται και οι πολίτες να επιστρέψουν στα  τουριστικά επαγγέλματα.

Με όλες τις αδυναμίες μας,το νησί μας είναι προικισμένο με όλες τις συνθήκες που ευνοούν τη δημιουργία εμπειριών, αυτό που εμείς ονομάζουμε experiencecrete και καλούμε τον πολίτη κάθε χώρας να το ζήσει και να γίνει κοινωνός του.

 

 

 
...

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα