Συνέδριο του Δικτύου πόλεων Ισραήλ-Ελλάδας για τον Πολιτισμό και την Υγεία

18 Sep 2022, 12:29 | ΦΟΡΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Συνέδριο του Δικτύου πόλεων Ισραήλ-Ελλάδας για τον Πολιτισμό και την Υγεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συνέδριο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από το Δίκτυο πόλεων Ισραήλ-Ελλάδας για τον Πολιτισμό και την Υγεία για την αξιολόγηση των συμπερασμάτων της συνάντησης της Ίδρυσης του Δικτύου και τη συζήτηση και χάραξη των δράσεων και εργασιών του Δικτύου.

Το νέο θεματικό Δίκτυο των 17 πόλεων της Ελλάδας και του Ισραήλ, που απαρτίζεται από 9 Δήμους από την Ελλάδα και 8 από το Ισραήλ, αποσκοπεί στην περαιτέρω σύσφιξη των ήδη ενισχυμένων δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και λαών μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της διπλωματίας των πόλεων. Οι δράσεις του Δικτύου στοχεύουν κυρίως στην υιοθέτηση και εφαρμογή πολιτικών κατά της φτώχειας, της προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθώς και των ηλικιωμένων, με την στράτευση και την προσφορά εθελοντών. Επιπλέον στις δράσεις περιλαμβάνονται οι πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στις πόλεις – μέλη, η διοργάνωση δράσεων φεστιβάλ και αφιερωμάτων μουσικής, γαστρονομίας, διατροφής και ιστορίας.

Σημειώνεται ότι η Ιδρυτική Συνάντηση των μελών του Δικτύου, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Φάληρο κατά την οποία υλοποιήθηκε η Τελετή Υπογραφής του επίσημου πρωτοκόλλου ίδρυσης του Δικτύου.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα