Ε.Ξ. Κέρκυρας | Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού

20 Jul 2022, 13:41 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

Ε.Ξ. Κέρκυρας | Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα αιτήματα του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας συζητήθηκαν σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου σε συνάντηση στα γραφεία του εργατικού κέντρου μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας και του Συνδικάτου.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ε.Ξ. Κέρκυρας, τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού έχουν οδηγήσει το τελευταίο διάστημα σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε διάφορες μονάδες με αποτέλεσμα να έχουν επικοινωνήσει με την Ένωση μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού εκφράζοντας τον προβληματισμό τους.

Η θέση της ΕΞΚ, όπως αναφέρεται, ήταν και παραμένει η πιστή τήρηση της υποχρεωτικής Γενικής Κλαδικής ΣΣΕ από όλα τα ξενοδοχεία και η πίεση προς τα αρμόδια όργανα του κράτους για ελέγχους παραβατικότητας.

Από πλευράς Ένωσης τονίστηκε η έντονη δυσκολία που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις όχι μόνο στην Κέρκυρα αλλά σε όλη την Ευρώπη με την εξεύρεση προσωπικού. ‘Ένα πρόβλημα που έχει δημιουργήσει δυσλειτουργίες και στο επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η Ε.Ξ. Κέρκυρας:

"Η Πανελλήνια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο λήγει στο τέλος του έτους και οφείλουμε να μπούμε σε μια δίκαια διαπραγμάτευση για όλες τις πλευρές. Αναγνωρίζοντας τις τεράστιες δυσκολίες που έχουν ανακύψει για όλους (εργαζόμενους και εργοδότες) λόγω του πολύ υψηλού πληθωρισμού αλλά και των προηγούμενων δυο χρονιών της πανδημίας.

Σύγκλιση απόψεων υπήρξε στην έμφαση που πρέπει να δοθεί από το κράτος για την τουριστική εκπαίδευση αλλά και για την στήριξη των εργαζομένων κατά τους χειμερινούς μήνες ανεργίας.

Τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού έχουν οδηγήσει το τελευταίο διάστημα σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε διάφορες μονάδες με αποτέλεσμα να έχουν επικοινωνήσει με την Ένωση μας μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού εκφράζοντας τον προβληματισμό τους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης επιστήσαμε την προσοχή στην διοίκηση του Συνδικάτου ότι παρότι αναγνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν οφείλουμε να προστατεύσουμε τον προορισμό μας και τους πελάτες που μας επιλέγουν.

Δύναμη του ελληνικού τουρισμού είναι το αίσθημα φιλοξενίας που βγάζουν οι άνθρωποι του και πρέπει να συμβάλουμε όλοι ώστε να παραμείνει η εμπειρία των πελατών μας αυθεντική".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα