Νέα έκθεση WTTC: Πώς μπορούν οι προορισμοί να βελτιώσουν την ανθεκτικότητα και την αειφορία τους

15 Jun 2022, 12:44 | ΦΟΡΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Νέα έκθεση WTTC: Πώς μπορούν οι προορισμοί να βελτιώσουν την ανθεκτικότητα και την αειφορία τους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πρακτικές και δομημένες κατευθύνσεις αλλά και case studies για την ανθεκτικότητα και την αειφορία των προορισμών περιλαμβάνει η νεότερη έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού, WTTC, με τίτλο «Enhancing Resilience to Create Sustainability in Destinations» η οποία παρουσιάστηκε στο Φόρουμ Επενδύσεων και Αειφορίας που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Χουάν στο Πουέρτο Ρίκο.

Η έκθεση, η οποία συντάχθηκε από κοινού με την εταιρία συμβούλων και ψηφιακών υπηρεσιών, ICF, περιλαμβάνει μια καινοτόμα ανάλυση που βασίζεται σε πραγματικές case studies και αντιπροσωπεύει ένα εύρος ενεργειών ανθεκτικότητας για τους προορισμούς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία.

Εστιάζει σε πέντε στοιχεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσουν οι προορισμοί προκειμένου να αναπτύξουν την ανθεκτικότητα και την μακροχρόνια αειφορία τους: Το περιβάλλον, τις υποδομές, την ενέργεια, την οικονομία και την κοινωνική ανθεκτικότητα.

Οι case studies δείχνουν πώς προορισμοί που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό κάνουν πράξη την επίγνωση της ανθεκτικότητας, ενώ στα βασικά συμπεράσματα είναι η σημασία του ρόλου των μικρών επιχειρήσεων, της αναγνώρισης των κινδύνων και της εφαρμογής πρωτοβουλιών για τη διαχείριση πιθανών κρίσεων.

Τέλος, η έκθεση περιλαμβάνει συστάσεις ως βασικά σημεία για τους προορισμούς στο ταξίδι τους προς τη βελτίωση της ανθεκτικότητάς τους.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα