DiscoverEU: 35.000 νέοι αποκτούν ταξιδιωτικό πάσο

19 May 2022, 12:12 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

DiscoverEU: 35.000 νέοι αποκτούν ταξιδιωτικό πάσο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με τον πρώτο γύρο του προγράμματος DiscoverEU, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, 35.000 άτομα ηλικίας 18 ετών επελέγησαν για να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη. Από φέτος, μάλιστα, το DiscoverEU εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus +.

Με την αλλαγή αυτή και χάρη στην έκτακτη χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 μέσα στο 2022 θα δοθούν συνολικά 70.000 ταξιδιωτικά πάσα. Για πρώτη φορά, νέοι και νέες από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία και την Τουρκία μπόρεσαν να υποβάλουν αίτηση, καθώς οι χώρες αυτές συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Το πείραμα του DiscoverEU δημιούργησε μια κοινότητα με ισχυρές αξίες, σεβασμό του ευρωπαϊκού πολιτισμού και πνεύμα ανοικτό σε νέες φιλίες και εμπειρίες. Χαίρομαι ιδιαίτερα που φέτος μπορέσαμε να ανοίξουμε την πρωτοβουλία αυτή σε νέους και νέες από περισσότερες χώρες, καθώς υποστηρίζουμε ολόψυχα τη σημασία των θετικών διαπολιτισμικών ανταλλαγών.»  Η διαδικασία επιλογής έκλεισε στις 21 Απριλίου 2022 έχοντας προσελκύσει 69.000 νέους και νέες.

Όσοι και όσες επελέγησαν θα ενημερωθούν σύντομα και θα μπορέσουν να ταξιδέψουν για μέγιστο διάστημα 30 ημερών στην περίοδο από την 1η Ιουλίου 2022 έως τις 30 Ιουνίου 2023. Θα έχουν τη στήριξη των εθνικών οργανισμών Erasmus+, οι οποίοι διοργανώνουν σε όλη την Ευρώπη ενημερωτικές συναντήσεις πριν από την αναχώρηση. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν επίσης τη νέα εκπτωτική κάρτα DiscoverEU, η οποία παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 40.000 εκπτωτικές ευκαιρίες για καταλύματα, φαγητο, πολιτισμό και άλλες υπηρεσίες. Τον Οκτώβριο, η Επιτροπή σχεδιάζει να ξεκινήσει τον επόμενο γύρο αιτήσεων, στο πλαίσιο του οποίου θα μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για άλλα 35.000  ταξιδιωτικά πάσα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα