Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Οι υπαινιγμοί για περιορισμό των ταξιδιών λόγω της κρίσης κλονίζουν τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού

12 May 2022, 15:53 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Οι υπαινιγμοί για περιορισμό των ταξιδιών λόγω της κρίσης κλονίζουν τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι υπαινιγμοί που διατυπώθηκαν σήμερα στην ελληνική Βουλή από πολιτικά πρόσωπα για  περιορισμό των ταξιδιών λόγω της ενεργειακής κρίσης που έρχονται μετά τις αντίστοιχες προτάσεις της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κλονίζουν  τις προοπτικές του Ελληνικού Τουρισμού, τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτριος Καραλής. Αναφέρει στη συνέχεια:

Σε μια εποχή που όλες οι ελπίδες για την ανάκαμψη του κλάδου στηρίχθηκαν στην εφετινή χρονιά, μετά τη δεκαετή οικονομική ύφεση  και  τη  διετή «επέλαση» της  πανδημίας  που ακολούθησε, είναι σαφές ότι τέτοιου είδους συζητήσεις και προοπτικές μόνο ελπιδοφόρες δεν μπορεί να είναι.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αντιδράσει χωρίς χρονοτριβή ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να γίνουν πραγματικότητα αυτές οι έωλες και αστήρικτες αιτιάσεις  που  στο  μόνο  το  οποίο  αποσκοπούν  είναι  να συγκρατήσουν για μια ακόμα φορά, μετά την πανδημία, τα ταξίδια εντός των τειχών των χωρών αποστολής τουριστών για προφανείς λόγους.

Το ίδιο άμεση πρέπει να είναι και η αντίδραση των κλαδικών φορέων του Ελληνικού Τουρισμού για να μην  αφήσουν αναπάντητες αυτές τις προθέσεις και τυχόν σχέδια που απεργάζονται τα διευθυντήρια των Βρυξελλών για προφανείς λόγους έτσι ώστε να κλείσει άμεσα η διαφαινόμενη ρωγμή στην ταξιδιωτική κίνηση.

Οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται και από την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων σύμφωνα με την οποία το 2022, οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στην Ευρώπη προβλέπεται να είναι 30% χαμηλότερες από τον όγκο του 2019, υποστηριζόμενες από εγχώρια ταξίδια και ταξίδια μικρών αποστάσεων. Στην ίδια δε, έκθεση αναφέρεται ότι τα ταξίδια εσωτερικού αναμένεται να ανακάμψουν πλήρως το 2022, ενώ τα διεθνή ταξίδια δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019 πριν το 2025. 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα