Ε.Ξ. Ηρακλείου: Συνάντηση με την Σοφία Ζαχαράκη για την έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία και την εκπαίδευση

21 Jan 2022, 10:36 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

Ε.Ξ. Ηρακλείου: Συνάντηση με την Σοφία Ζαχαράκη για την έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία και την εκπαίδευση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα θέματα της Τουριστικής Εκπαίδευσης και της σημαντικής έλλειψης προσωπικού στα Ξενοδοχεία , ανέδειξε το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου στη χθεσινή  συνάντηση του με την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη. 

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας, ο πρόεδρος της Ένωσης , κ. Νίκος Χαλκιαδάκης συνοδευόμενος  από τον πρώτο αντιπρόεδρο κ. Μανώλη  Μανούσο και τον Γ..Γ κ. Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, έθεσαν  το μείζον ζήτημα της απασχόλησης , που τείνει να αποτελέσει κύριο πρόβλημα στην επερχόμενη σαιζόν, αλλά και τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων του νησιού. 

Στην παραγωγική συζήτηση, που διήρκησε μιάμιση ώρα,  η Υφυπουργός ανέλυσε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για τα θέματα εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, αλλά έκανε και εκτενή αναφορά στο θέμα του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων στου Κοκκίνη Χάνι και της ΑΣΤΕΚ, θέματα  που βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου. 

Με το πέρας της συνάντησης, το Δ.Σ .επισκέφτηκε  την νέα Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κα Αναστασοπούλου και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της Ένωσης τονίζει: " Το θέμα της Τουριστικής εκπαίδευσης  στην Κρήτη είναι πλέον πολύ οξύ και χτυπάει τη φιλοξενία του νησιού στο χαμηλό υπογάστριο της. Η Υφυπουργός, όχι μόνο είναι εξαιρετικά διαβασμένη στο θέμα, αλλά δείχνει και ουσιαστική διάθεση να στηρίξει το έργο της Φιλοξενίας του νησιού. Το θέμα των συναρμοδιοτήτων με άλλα Υπουργεία , είναι και εδώ κομβικής σημασίας, βέβαια".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα