ΠΟΤ: Επανεξελέγη γ.γ. ο Zurab Pololikashvili

21 Jan 2021, 11:33 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

ΠΟΤ: Επανεξελέγη γ.γ. ο Zurab Pololikashvili

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ανανεώθηκε η θητεία του γ.γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), Zurab Pololikashvili, για τέσσερα ακόμη χρόνια, όπως προέκυψε από εκλογική διαδικασία του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΤ σε συνάντησή του στη Μαδρίτη.  

Στο τέλος της 113ης συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε ως υβριδική εκδήλωση στην ισπανική πρωτεύουσα, τα μέλη ψήφισαν αυτοπροσώπως και μυστικά για την εκλογή της ηγεσίας του ΠΟΤ για την περίοδο 2022-2025. Ο κ. Pololikashvili συγκέντρωσε το 76% των ψήφων σε μια διαδικασία όπου το Βασίλειο του Μπαχρέιν πρότεινε επίσης έναν υποψήφιο για τη θέση, την Shaikha Mai bint Mohammed Al Khalifa. Η Εξοχότητά της συνεχάρη τον κ. Pololikashvili για τη νίκη του και η κυβέρνηση του Μπαχρέιν εξέφρασε την υποστήριξή της στον UNWTO.

Ο κ. Pololikashvili είχε βασίσει την εκστρατεία του για επανεκλογή τόσο στις προοδευτικές θεσμικές όσο και στις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την πρώτη του θητεία, καθώς και στη σαφή ηγεσία του στον παγκόσμιο τουρισμό σε όλη την πανδημία COVID-19. Η σύσταση του Εκτελεστικού Συμβουλίου θα προωθηθεί στην 24η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του UNWTO, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μαρακές στα τέλη της χρονιάς.

Στη Μαδρίτη, τόσο ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Ισπανίας, Pedro Sánchez, όσο και ο βασιλιάς Felipe VI, εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τον UNWTO και την ηγεσία του. Ο Γενικός Γραμματέας έθεσε επίσης τα θεμέλια για να αξιοποιηθεί η διάθεση των εμβολίων ώστε να διασφαλιστεί μια εναρμονισμένη προσέγγιση για την επιστροφή των ασφαλών και απρόσκοπτων διεθνών ταξιδιών.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα