WTTC: Ακτίνα ελπίδας μετά το "άνοιγμα" Μυκόνου, Καναρίων και Μαλδίβων για το Ην. Βασίλειο

23 Oct 2020, 15:05 | ΦΟΡΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

WTTC: Ακτίνα ελπίδας μετά το "άνοιγμα" Μυκόνου, Καναρίων και Μαλδίβων για το Ην. Βασίλειο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Χαιρετίζει το άνοιγμα αερογεφυρών του Ην. Βασιλείου με τη Μύκονο, τα Κανάρια και τις Μαλδίβες η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού, WTTC, Gloria Guevara.

Η κ. Guevara χαρακτήρισε την απόφαση του Ην. Βασιλείου ως εξαιρετικά νέα για τους βρετανούς τουρίστες και ως ένα βοηθητικό παράγοντα για τον κλάδο που έχει πληγεί σε βάθος από την πανδημία.

Οι οικογένειες Βρετανών, όπως είπε, έχουν πλέον τη δυνατότητα να ξεκουραστούν στα τέλη του φθινοπώρου σε αυτά τα νησιά ενώ τα ξενοδοχεία, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα επωφεληθούν από την εισροή τουριστών.

Επιπλέον, η απόφαση του Ην. Βασιλείου φέρνει μια ακτίνα ελπίδας για τα τουριστικά γραφεία και τους τουρ οπερέιτορ οι οποίοι πασχίζουν να διασφαλίσουν τις υπηρεσίες τους έπειτα από ένα άσχημο καλοκαίρι, τόνισε.

Σημαίνει, όπως είπε, ότι τα ταξίδια μπορούν να συνεχιστούν όταν, μέσα από τη συνεργασία και συντονισμό, λαμβάνονται τα σωστά μέτρα και πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της υγείας. Ωστόσο, εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι περισσότεροι προορισμοί έχουν επιστρέψει στη λίστα καραντίνας του Ην. Βασιλείου, καθώς αυτό θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις όχι απλώς στους ταξιδιώτες αλλά και σε ολόκληρο τον κλάδο των ταξιδίων και του τουρισμού, προειδοποίησε η κ. Guevara.

Ανέδειξε την ανάγκη να αλλάξει η τρέχουσα προσέγγιση με καραντίνες τελευταίας στιγμής καθώς και την ανάγκη προσαρμογής σε νέα δεδομένα. Χρειάζεται, τόνισε, να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να αντικαταστήσουμε τις αναποτελεσματικές καραντίνες με παγκόσμια στάνταρ τεστ με την αναχώρηση.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα