Πρωτοφανής έκκληση της τουριστικής βιομηχανίας προς την Πρόεδρο της ΕΕ να τεθεί τέλος στην καραντίνα

19 Sep 2020, 11:08 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

Πρωτοφανής έκκληση της τουριστικής βιομηχανίας προς την Πρόεδρο της ΕΕ να τεθεί τέλος στην καραντίνα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περισσότεροι από 20 ταξιδιωτικοί και τουριστικοί φορείς, καθώς και Σύνδεσμοι σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώθηκαν την Παρασκυεή σε μία άνευ προηγουμένου έκκληση προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αντικαταστήσει τους περιορισμούς καραντίνας με ένα Ευρωπαϊκό Πρωτόκολλο Ελέγχου για τα Ταξίδια, σε μια προσπάθεια να διασωθεί το εισόδημα περισσότερων από 27 εκατομμυρίων Ευρωπαίων που εργάζονται στον ταξιδιωτικό τομέα.

Σε μία ανοιχτή επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, οι συγκεκριμένοι φορείς, οι οποίοι εκπροσωπούν πάνω από 5.000 εταιρείες μέλη και τους εργαζόμενούς τους, επισημαίνουν την συνεχιζόμενη έλλειψη συντονισμού και τους αποκλίνοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς που καταστρέφουν τις επιχειρήσεις τους. Η επιστολή υπογράφεται από εκπροσώπους ολόκληρου του φάσματος του τουριστικού και ταξιδιωτικού τομέα και των εργαζομένων σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών εταιρειών, αεροδρομίων, σιδηροδρόμων, χειριστών εδάφους, τροφοδοτών, πωλητών οργανωμένων ταξιδιών, παρόχων υπηρεσιών αεροναυτιλίας, διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών, ξενοδοχείων, εστιατορίων, καφέ, ταξιδιωτικών πρακτόρων,παρόχων οδικών μεταφορών και των υπηρεσιών ανεφοδιασμού τους, κατασκηνώσεων, πάρκων διακοπών, ταξί, τουριστικών αρχών και συμβουλίων και όλων των σχετικών εφοδιαστικών αλυσίδων.

Η επιστολή έρχεται καθώς τα τελευταία στοιχεία του φορέα των αεροδρομίων ACI EUROPE δείχνουν συνεχιζόμενη μείωση της κίνησης των επιβατών στα αεροδρόμια της Ευρώπης κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου – που τώρα βρίσκεται σε πτώση κατά 73%˙ κάτω και από το αργό «μέγιστο επίπεδο ανάκαμψης» του -65% στα μέσα Αυγούστου.

«Αυτή η χαοτική κατάσταση απαιτεί την άμεση προσωπική σας συμμετοχή», δηλώνει η επιστολή προς την Κυρία von der Leyen. «Σας ζητάμε, λοιπόν, να κάνετε αυτό το ζήτημα κορυφαία προτεραιότητα και σας καλούμε να το αντιμετωπίσετε απευθείας με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων».

«Σας ζητάμε επίσης, για τον λόγο αυτόν, να διασφαλίσετε ότι η Επιτροπή θα έχει το προβάδισμα στην ανάπτυξη ενός Ευρωπαϊκού Πρωτοκόλλου Ελέγχου για τα ταξίδια και στην εφαρμογή του, προκειμένου να αποφεύγονται οι καραντίνες και να ανοίξουν και πάλι τα σύνορα».

Οι τομείς που έχουν ενωθεί σε αυτή την έκκληση για άμεση δράση επισημαίνουν το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) συμβουλεύει επίσημα τα κράτη ενάντια σε ακραίους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, οι οποίοι δεν βασίζονται στον κίνδυνο ούτε αποδεικνύονται αποτελεσματικοί όταν υπάρχει ήδη μετάδοση μέσα στην κοινότητα – κάτι που συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 Η επιστολή καταλήγει επισημαίνοντας τους βασικούς πυλώνες και τον ουσιαστικό σκοπό των ευρωπαϊκών στόχων. Η μείωση και η τελική απαλοιφή της καραντίνας είναι, όπως δηλώνουν οι υπογράφοντες, «καθοριστικό στοιχείο για την αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρώπων, τον τερματισμό των τρεχουσών διακρίσεων και την αποκατάσταση της ουσιαστικής λειτουργικότητας της Ενιαίας Αγοράς».

«Ελπίζουμε ότι η ΕΕ δεν θα μας απογοητεύσει».

 Οι φορείς που υπογράφουν την επιστολή:

 Airline Catering Associations (ACA)

Airports Council International Europe (ACI EUROPE)

Airlines International Representation in Europe (AIRE)

Alliance of Rail New Entrants (ALLRAIL)

Airport Services Association (ASA)

AEROsPACE AND Defence Industries Association of Europe (ASD)

Airlines for Europe (A4E)

Civil Air Navigation Services Organization (CANSO)

European Business Aviation Association (EBAA)

European Cockpit Association (ECA)

European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations (ECTAA)

European Federation of Campingsite Organisations & Holiday Park Associations (EFCO&HPA)

European Regions Airline Association (ERA)

European Travel Commission (ETC)

European Transport Workers’ Federation (ETF)

European Tourism Association (ETOA)

European Travel Retail Confederation (ETRC)

EU Travel Tech (ETT)

EuroGites (eurogites)

General Aviation Manufacturers Association (GAMA)

Hotels, Restaurants & Cafés in Europe (HOTREC)

International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA)

International Air Transport Association (IATA)

International Road Transport Union (IRU)

Taxi Europe Alliance (TEA)

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα