Ρόδος: Απελευθέρωση της κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων, χωρίς χρονικά όρια, ζητεί το Πανδωδεκανησιακό Σωματείο

17 Sep 2020, 13:05 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

Ρόδος: Απελευθέρωση της κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων, χωρίς χρονικά όρια, ζητεί το Πανδωδεκανησιακό Σωματείο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την πλήρη απευλευθέρωση της κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων, χωρίς όρια ηλικίας τους, ζητεί το Πανδωδεκανησιακό Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, με έδρα στη Ρόδο, με επιστολή προς τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γ. Κεφαλογιάννη.

Διαβάστε την επιστολή του Σωματείου που παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το Tornos News...

«Κύριε υπουργέ,

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί συνάδελφοι, ειδικά στα νησιά μας, σχετικά με τα όρια ηλικίας των λεωφορείων.

Μετά την πάροδο μιας 10ετούς οικονομικής ύφεσης και με αποκορύφωμα τώρα την πανδημία, όλοι εμείς που εργαζόμαστε εποχιακά (5-6 μήνες ετησίως) είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση των οχημάτων μας. Ζητάμε λοιπόν άμεσα την πλήρη απελευθέρωση».

Το Σωματείο ακόμα υπογραμμίζει τα εξής ζητήματα του κλάδου...

-Καλώς δίνεται οικονομική ενίσχυση (οποία και αν είναι αυτή) στα λεωφορεία που κινούνται με μειωμένη πληρότητα, όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τα χιλιάδες τουριστικά λεωφορεία που ανήκουν σε ΤΕΟΜ και τα οποία το 2020 θα έχουν μηδενικό εισόδημα διότι δεν έχουν μεταφορικό έργο. Οι συνάδελφοι αυτοί βρίσκονται στα όρια οικονομικής καταστροφής και εξαφάνισης.

-Ζητεί την εναρμόνιση των ορίων ηλικίας κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων με αυτά της υπόλοιπης ευρωπαϊκής ένωσης. Να ελευθερωθούν τα όρια ηλικίας με παράλληλο συχνότερο  τεχνικό έλεγχο των οχημάτων. Στα νησιά μας τα τουριστικά λεωφορεία δραστηριοποιούνται 6 μήνες ετησίως, που σημαίνει ότι στην ηλικία των 27 ετών, το όχημα έχει αξιοποιηθεί από τον ιδιοκτήτη κατά το μισό χρονικό διάστημα.

-Ζητεί τη μείωση των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και την εναρμόνισή τους με αυτά των ΚΤΕΛ.

-Ζητεί την επέκταση και για το 2021 του μειωμένου ΦΠΑ στο 13% και τη διαγραφή των ασφαλιστικών εισφορών για το 2020 για όσα ΤΕΟΜ θα έχουν μηδενικό εισόδημα. 

-Ζητεί παράταση ισχύος και για το 2021 για όσους συναδέλφους λήγει η άδεια οδικού μεταφορέα.

-Ζητεί την παράταση και απλοποίηση του τρόπου παράδοσης των πινακίδων για όσα οχήματα δε θα κυκλοφορήσουν. Καθώς και τη στήριξη του προσωπικού των επιχειρήσεών του.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα