ΠΟΤ: Πρώτος διεθνής διαγωνισμός για start-up στον αθλητικό τουρισμό

14 Jun 2019, 15:02 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

ΠΟΤ: Πρώτος διεθνής διαγωνισμός για start-up στον αθλητικό τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τον πρώτο διαγωνισμό για startup αθλητικού τουρισμού UNWTO Sports Tourism Start-up Competition λανσάρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με το Barça Innovation Hub (BIHUB) και το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού του Κατάρ (QNTC).

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί να αναδείξει πρότζεκτ και καινοτομίες που μπορούν να μεταβάλλουν τον αθλητικό τουρισμό στο άμεσο μέλλον. 

Η αυξανόμενη ζήτηση των τουριστών και η εντεινόμενη επιρροή των σπορ στη δημοφιλία των προορισμών έχουν συνδυαστεί ώστε να κάμνουν τον αθλητικό τουρισμό έναν από τους κλάδους με τις μεγαλύτερες προοπτικές στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη προσελκύοντας όλο και μεγαλύτερη προσοχή από τις κυβερνήσεις. 

Ο διαγωνισμός αναζητεί start-ups με σημαντικές ιδέες που εστιάζουν στην επίλυση των πραγματικών αναγκών και στην αντιμετώπιση του κενού πληροφόρησης στον κλάδο του αθλητικού τουρισμού.

Είκοσι start-ups θα προκριθούν από ένα πάνελ διεθνών ειδικών και μετόχων του αθλητισμού και του τουρισμού, από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και την πανεπιστημιακή και πολιτική κοινότητα.

Στη συνέχεια το πάνελ ειδικών θα επιλέξει τις 5 που θα περάσουν στους ημιτελικούς του διαγωνισμού, οι οποίες θα προσκληθούν στη Βαρκελώνη ώστε να αναδείξουν τις ιδέες τους σε κοινό ειδικών του αθλητισμού, κυβερνητικών εκπροσώπων, επιχειρηματιών και διεθνών επενδυτών. 

Οι ιδέες που θα κερδίσουν στο διαγωνισμό θα τεθούν προς εφαρμογή στο Κατάρ, το οποίο προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIFA του 2022.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα