Financial Times: Νο. 1 πόλη του μέλλοντος στην Ευρώπη η Θεσσαλονίκη

20 Feb 2014, 15:38 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014

TornosNews.gr

Financial Times: Νο. 1 πόλη του μέλλοντος στην Ευρώπη η Θεσσαλονίκη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την Θεσσαλονίκη ως την καλύτερη Ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014 ανέδειξε το περιοδικό FDI των Financial Times σε διαγωνισμό για την κατηγορία των πόλεων μεσαίου μεγέθους για τους ανθρώπους τους και τον τρόπο ζωής τους.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 468 ευρωπαϊκές περιοχές και στην κατηγορία των πόλεων μεσαίου μεγέθους, η Θεσσαλονίκη είχε να συναγωνιστεί άλλες 45 πόλεις. Τα κριτήρια στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν μεταξύ άλλων το εργατικό δυναμικό, το επίπεδο της εκπαίδευσης, ο αριθμός των πανεπιστημίων, οι φοιτητές, η ποιότητα ζωής και ο αριθμός των γιατρών ανά κάτοικο.

Στις πρώτες 10 θέσεις της ίδιας κατηγορίας συγκαταλέγονται πόλεις όπως η Λυόν, η Ζυρίχη, το Νότιγχαμ και το Νιούκαστλ. Οι πόλεις που διακρίθηκαν επιλέχθηκαν από επιστημονική επιτροπή του περιοδικού, χωρίς να προηγηθεί κάποια διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων. 

«Η πρωτιά της Θεσσαλονίκης δικαιώνει την πολιτική επιλογή μας να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και το δυναμισμό της πόλης. Αυτή η πρωτιά ανεβάζει κι άλλο τον πήχη ως προς αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμη, ώστε να καταφέρει η Θεσσαλονίκη να γίνει μια πραγματικά εξωστρεφής, φιλόξενη και φιλική πόλη. Υποδομές, μια τουριστική κουλτούρα που μένει ακόμη να εμπεδωθεί αλλά και η συμπόρευση των φορέων της πόλης μας είναι απαραίτητες, ώστε η Θεσσαλονίκη να λειτουργήσει ως πραγματικός πόλος έλξης επισκεπτών. Επικεντρωνόμαστε σε αυτά γιατί πιστεύουμε πως ο τουρισμός μπορεί να δώσει αναπτυξιακές προοπτικές στην πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Μπουτάρης.

 
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα