Booking: Τα ταξίδια μας πατούν το κουμπί του άγχους, γι' αυτό θα κάνουμε τις κρατήσεις... παιχνιδάκι

22 Sep 2022, 12:37 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Booking: Τα ταξίδια μας πατούν το κουμπί του άγχους, γι' αυτό θα κάνουμε τις κρατήσεις... παιχνιδάκι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To συναισθηματικό κουμπί που πατάει ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού στους ταξιδιώτες, στην εποχή μετά την πανδημία, είναι το άγχος. Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Booking.com, Glenn Fogel, αποκαλύπτοντας ότι η πλατφόρμα αναζητεί τρόπους, προϊόντα και υπηρεσίες, με τα οποία θα κάνει την κράτηση όλων των μερών ενός ταξιδιού "παιχνιδάκι", τόσο εύκολη όσο μια κράτηση διαδρομής με την Uber.

Μιλώντας την Τρίτη στο Skift Global Forum στη Νέα Υόρκη, ο κ. Fogel τόνισε ότι η Booking.com χρησιμοποιεί τα άγχη των ανθρώπων για τα ταξίδια ως έναν φακό μέσα από τον οποίο επιδιώκει να δώσει προτεραιότητα σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως η αναζήτηση πτήσεων και η ασφάλιση ή άλλες εγγυήσεις, σε περίπτωση που τα πράγματα στις διακοπές πάνε στραβά.

Όταν βρίσκομαι σε μια μη γνώριμη πόλη, θέλω να λαμβάνω ειδοποιήσεις από την εφαρμογή της Booking.com οι οποίες θα με ενημερώνουν για ένα μουσείο ή κάποια εμπειρία σε κοντινή απόσταση και με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορώ αμέσως να κάνω κράτηση, ανέφερε ο κ. Fogel.

Η Booking.com βασίστηκε αρχικά στις πωλήσεις διαμονής σε ξενοδοχεία, επομένως η αναζήτηση πτήσεων είναι ένα προϊόν που βρίσκεται ακόμη υπό εξέλιξη. Ο κ. Fogel μάλιστα αστειεύτηκε ότι μετά την παραδοσιακή εμπειρία αγοράς πτήσης οπουδήποτε στο διαδίκτυο, οι ταξιδιώτες επιθυμούν να πάνε στο μπαρ πριν κάνουν περαιτέρω αναζήτηση για το ταξίδι τους.

Το πρώτο άγχος, είπε, είναι «Επιλέγω να πάω στο σωστό μέρος;», αναφερόμενος στις επιλογές καταλύματος.

Η Booking Holdings αναπτύσσει προϊόντα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που παρέχουν πρόσθετη κάλυψη σε περίπτωση εκπλήξεων στο ταξίδι, καθώς και το κομμάτι της εξοχικής κατοικίας και των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Ενώ ήταν μία από τις πρώτες πλατφόρμες που εισήγαγε τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, η Airbnb ανέπτυξε το αντίστοιχο προϊόν σε νέα ύψη. Ο κ. Fogel δήλωσε ότι περίπου το ένα τρίτο των δραστηριοτήτων της Booking.com αφορα εναλλακτικά καταλύματα, όμως επιδιώκει στο μέλλον να αναπτύξει μεγαλύτερο εύρος και βάθος στην κάλυψη της εν λόγω αγοράς.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα