Schauinsland Travel Partner | Ελλάδα και ισπανικά νησιά στο επίκεντρο της ζήτησης

25 May 2022, 10:28 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

TornosNews.gr

Schauinsland Travel Partner | Ελλάδα και ισπανικά νησιά στο επίκεντρο της ζήτησης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ελλάδα, Βαλεαρίδες και Κανάρια Νησιά βρίσκονται στο επίκεντρο της ζήτησης για διακοπές το καλοκαίρι στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της συνεργασίας ταξιδιωτικών πρακτορείων Schauinsland-Reisen Partner, Albin Loidl. 

Εξίσου δημοφιλείς, όπως είπε, είναι οι προορισμοί στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής Θάλασσας, καθώς και ορεινοί προορισμοί στη Γερμανία. Επίσης, ανακάμπτει η ζήτηση για μακρινούς προορισμούς όπως η Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο κ.Albin Loidl εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της σεζόν στην Schauinsland-Reisen Partner, εκτιμώντας ότι στο τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους θα έχουν επιτευχθεί αποτελέσματα στο ύψος του 70% έως 80% του έτους ρεκόρ 2018/2019.

«Μπορούμε να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτό, δηλώνει ο CEO της συνεργασίας.

Βασικός λόγος για την αυξημένη ζήτηση, σύμφωνα με τον Albin Loidl, είναι η ανάγκη για χαλάρωση και διακοπές μετά από τη διετία των περιορισμών λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, όπως λέει, οι ταξιδιώτες βίωσαν «πόσο υπεύθυνα αντιμετώπισαν την πανδημία οι χώρες υποδοχής και πόσο αποτελεσματικά ήταν τα μέτρα ασφαλείας». Αυτό ενίσχυσε την εμπιστοσύνη στα πακέτα διακοπών, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις οικογένειες.

Σημειώνει ακόμη ότι όσοι έκαναν κράτηση νωρίς έχουν διασφαλίσει χαμηλές τιμές στα πακέτα. Σε περίπτωση ακύρωσης και επακόλουθης νέας κράτησης θα έχουν σίγουρα υψηλότερες τιμές. Εν ολίγοις, δηλαδή, οι τυχεροί της εφετινής σεζόν είναι όσοι έκαναν κράτηση από πέρυσι.

Ενόψει αυτής της εξέλιξης, οι εργαζόμενοι στα περίπου 650 συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία είναι αισιόδοξοι.

Ο CEO της συνεργασίας, πάντως, υπογραμμίζει ότι έλλεψη εξειδικευμένου προσωπικού υπάρχει και στα ταξιδιωτικά γραφεία, κυρίως στο μάρκετινγκ και στην επαφή με τους πελάτες.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα