Virtuoso: Υπερπολυτελή ταξίδια ζωής το μεγαλύτερο κίνητρο για διακοπές το 2022

16 Feb 2022, 13:45 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Virtuoso: Υπερπολυτελή ταξίδια ζωής το μεγαλύτερο κίνητρο για διακοπές το 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H χρονική μετάθεση των εορταστικών περιστάσεων ως κίνητρο για ταξίδια, η αυξημένες προτιμήσεις των ανθρώπων για διεθνείς προορισμούς και η ισχυρή όρεξη και αισιοδοξία για ταξίδια, είναι οι κορυφαίες τάσεις που αποκαλύπτει το παγκόσμιο δίκτυο πολυτελών ταξιδιών και διακοπών εμπειρίας, Virtuoso, αναφορικά με τις ταξιδιωτικές προθέσεις των ταξιδιωτών μεγάλης οικονομικής επιφάνειας για το 2022.

Η έρευνα, η οποία βασίζεται σε στοιχεία που ανέφεραν οι συνεργάτες και ταξιδιωτικοί πράκτορες της Virtuoso από συνολικά 49,5 δισ. δολάρια συναλλαγών, έδειξε ότι καθώς η Όμικρον οδηγεί σε αποκλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης, αυξάνει τη διάθεση για διακοπές, με όσους έχουν αναρρώσει να κρίνουν τη συγκεκριμένη συγκυρία ιδανική για ταξίδια.

Σύμφωνα με τους συμβούλους της Virtuoso, οι πελάτες τους τους έχουν αναθέσει το σχεδιασμό των επόμενων διακοπών τους, ήδη από την περίοδο καραντίνας. Η τάση αυτή συμβαδίζει με την έρευνα της Virtuoso τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με την οποία το 85% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν.

Η διάθεση αυτή παραμένει υψηλή με το 86% των ταξιδιωτών που συμμετείχαν στην έρευνα να δηλώνουν ότι προγραμματίζουν να ταξιδέψουν διεθνώς το 2022 και η Virtuoso αναμένει ότι οι κρατήσεις θα συνεχίσουν να έχουν ανοδική πορεία στα τέλη του πρώτου τριμήνου αλλά και στο δεύτερο τρίμηνο.

-Οι ειδικοί της Virtuoso αναφέρουν ότι το 2022 θα είναι η χρονιά των ταξιδιών με εμπειρίες ζωής. Το 76% των ταξιδιωτικών συμβούλων καταγράφουν αύξηση στα υπερπολυτελή ταξίδια για σαφάρι στην Αφρική, στα νησιά της Καραϊβικής, σε διεθνείς προορισμούς πόλης και στις κρουαζιέρες θαλάσσης.

-Τα κορυφαία σε ζήτηση υπερπολυτελή καταλύματα που προτιμούν είναι οι σουίτες ξενοδοχείων και resort, οι ιδιωτικές βίλες/ σπίτια, οι σουίτες κρουαζιερόπλοιων, τα ιδιωτικά γιωτ και τα ιδιωτικά νησιά.

-Οι περισσότεροι από αυτούς τους ταξιδιώτες, ταξιδεύουν ανά ζευγάρια, με μέλη της άμεσης οικογένειας ή με οικογένεια που αποτελείται από μέλη από πολλές διαφορετικές γενιές.

-Οι περισσότεροι ανήκουν στις γενιές Baby Boomers, Matures και Gen-X.

-Tα κορυφαία κίνητρα για υπερπολυτελή ταξίδια είναι οι περιστάσεις εορτασμού, τα υπερ-προσωποποιημένα ταξίδια ή τα ταξίδια ζωής, οι εμπειρίες με επίκεντρο το πάθος, η ιδιωτικότητα και η περιπέτεια.

Η αύξηση των υπερπολυτελών ταξιδιών είναι αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης της μεγαλύτερης οικονομικής δυνατότητας των ταξιδιωτών. Η ικανότητα για μεγαλύτερες δαπάνες αποτελεί θετικό στοιχείο καθώς η αυξημένη ζήτηση ταξιδιών ανεβάζουν το κόστος τους.

Οι κρατήσεις στη Virtuoso δείχνουν ότι οι τιμές ξενοδοχείων θα είναι αυξημένες κατά 54% διεθνώς και έως 80% εντός των ΗΠΑ, ενώ οι πτήσεις για αυτή την Άνοιξη είναι ακριβότερες κατά 19% έναντι του 2019.

Προτιμούν διακοπές μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα

Η ψυχική ηρεμία είναι δύσκολο να επιτευχθεί εν μέσω μιας πανδημίας, αλλά οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους τόσο στους πελάτες τους όσο και στη συνολική ταξιδιωτική βιομηχανία. Ακόμη και σε «κανονικές» περιόδους, ο προγραμματισμός του ταξιδιού δεν είναι πάντα απλός.

Λόγω των διεθνών ταξιδιωτικών κανονισμών, δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό να απευθυνθεί κανείς σε ταξιδιωτικό σύμβουλο για τον προγραμματισμό, την κράτηση και, το πιο σημαντικό, τη διασφάλιση ότι υπάρχει εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση διακοπής του ταξιδιού. Οι σύμβουλοι συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους, αυξάνοντας τη ζήτηση για επαγγελματικό σχεδιασμό, καθώς η Virtuoso αναφέρει ότι τα αιτήματα από άτομα που αναζητούν σύμβουλο αυξήθηκαν κατά 50% πέρυσι σε σύγκριση με το 2020.

Ταξίδια για εορταστικές περιστάσεις

Η αναπλήρωση του χαμένου χρόνου για εορτασμούς έχει γίνει προτεραιότητα για όσους επιδιώκουν να επανασυνδεθούν με τους αγαπημένους τους. Το 78% των συμβούλων της Virtuoso παρατηρούν άνοδο στα εορταστικά ταξίδια, με τις επετείους και τα γενέθλια να είναι τα κύρια κίνητρα. Τα ταξίδια πολλών γενεών συνεχίζουν να οδηγούν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, με τα νησιά του Μεξικού και της Καραϊβικής να κατέχουν τις κορυφαίες θέσεις ως προορισμοί. Το 95% των συμβούλων πιστεύουν επίσης ότι τα εορταστικά ταξίδια θα συνεχίσουν να αποτελούν κορυφαία τάση το 2022.

Αειφόρα ταξίδια

Η πανδημία οδηγεί τους ταξιδιώτες να είναι πιο ενήμεροι για τον αντίκτυπό τους στον κόσμο, και αυτό έχει οδηγήσει σε «συνειδητή επιστροφή» τους στα ταξίδια. Σε μια πρόσφατη έρευνα της Virtuoso, το 82% των ταξιδιωτών είπε ότι η πανδημία τους έχει κάνει να θέλουν να ταξιδεύουν πιο υπεύθυνα στο μέλλον και το 78% ότι είναι σημαντικό να επιλέγουν ταξιδιωτικές εταιρείες που έχουν ισχυρή πολιτική αειφορίας, ωθώντας τους να αναζητήσουν εταιρείες που είναι αφοσιωμένες σε αυτό. Ο Virtuoso ορίζει τους τρεις πυλώνες της αειφορίας ως εξής: προστασία του πλανήτη, υποστήριξη των τοπικών οικονομιών και η ανάδειξη των πολιτισμών. Το 70% συμφώνησε ότι τα αειφόρα ταξίδια ενισχύουν την εμπειρία των διακοπών τους.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα