Γερμανία: Κλείνουν τα τουριστικά γραφεία της Σαξονίας

22 Nov 2021, 13:34 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανία: Κλείνουν τα τουριστικά γραφεία της Σαξονίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε κλείσιμο υποχρεούνται τα ταξιδιωτικά γραφεία του ελεύθερου κρατιδίου της Σαξονίας στη Γερμανία λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων της Δρέσδης η οποία σε επιστολή της προς την κυβέρνηση ζητεί εξηγήσεις.

Η Ένωση αναγνωρίζει την ανάγκη λήψης μέτρων, όπως τη θεώρηση των ταξιδιών ως παράγοντα κινδύνου και την αναστολή τους για μια περίοδο, όμως ζητεί εξηγήσεις για την «αυθαίρετη και μεροληπτική εντολή να κλείσουν τα γραφεία μας την ώρα που άλλα καταστήματα όπου οι πελάτες επιτρέπεται ακόμη και να αγγίζουν/ δοκιμάζουν αγαθά, παραμένουν ανοικτά με το διπλό κριτήριο».

Όπως εξηγεί η ένωση, τα τουριστικά γραφεία διαθέτουν κυρίως μικρά καταστήματα με περιορισμένη κίνηση που λειτουργούν με πολύ καλά κόνσεπτ υγιεινής αντίστοιχα με άλλα καταστήματα λιανικής. Τα τουριστικά γραφεία λειτουργούν με ραντεβού, τονίζει η ένωση, και αποτελούν τη μοναδική αξιόπιστη επαφή για τους καταναλωτές σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το σχεδιασμό των διακοπών αλλά και τις διαδικασίες ακύρωσης.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα