Ολλανδία: Σε πτώχευση το μεγαλύτερο δίκτυο τουριστικών γραφείων 

07 Apr 2021, 13:49 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ολλανδία: Σε πτώχευση το μεγαλύτερο δίκτυο τουριστικών γραφείων 

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το δικαστήριο Haarlem της Ολλανδίας κήρυξε σε πτώχευση την D-rt Groep, την εταιρία που βρίσκεται πίσω από το d-reizen, το μεγαλύτερο δίκτυο τουριστικών γραφείων στην τουριστική βιομηχανία της Ολλανδίας.

Η εταιρία, με 1.150 εργαζομέους σε 285 τουριστικά γραφεία, δεν κατάφερε να αντέξει τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, πρακτικά δεν υπήρχαν έσοδα και το πρόγραμμα Voucherfonds κρατικής βοήθειας για τη διευκόλυνση της επιστροφής χρημάτων στους ταξιδιώτες παρουσίασε μεγάλες καθυστερήσεις.

Η οικονομική βοήθεια εγκρίθηκε στις 25 Μαρτίου από την ΕΕ, όμως εξετάζεται ακόμα η εφαρμογή της, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της d-Reizen θα έρθει καθυστερημένη.

Η τουριστική βιομηχανία της Ολλανδίας παρέλυσε από το Δεκέμβριο του 2020 και αυτό δεν οφείλεται μόνο στις συστάσεις για αποφυγή μη απαραίτητων ταξιδιών μέχρι το Μάιο αλλά και στο γεγονός οτι οι τουρ οπερέιτορ δεν καταφέρνουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην αγορά.

Οι εταιρίες franchise που λειτουργούν με το brand VakantieXperts δεν επηρεάζονται από την πτώχευση.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Jan Henne De Dijn, η εταιρία εξετάζει τις δυνατότητες πιθανής επανεκκίνησης στο μέλλον. Αναμένεται να υπάρξει επανεκκίνηση ώστε η εταιρία να μπορέσει, τουλάχιστον εν μέρει, να συνεχίσει να λειτουργεί, να διατηρήσει το προσωπικό της και να διαθέτει πακέτα διακοπών στο μέλλον μέσω του d-reizen, είπε.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα